Paleologu, Preda şi Baconschi nu au fost „impresionaţi“ de ameninţările lui Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul privind măsurile drastice anunţate pentru săptămâna viitoare de liderul democrat-liberal, Vasile Blaga, împotriva lui Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu, ca urmare a criticilor aduse partidului, nu a rămas fără ecou din partea celor trei politicieni.

Deputatul PDL Theodor Paleologu s-a întrebat retoric pe Facebook dacă a devenit „antipartinic“ să spui lucruri evidente. 

„Văd că se vehiculează posibila mea excludere din PDL pentru că am îndrăznit să spun că insultele şi ameninţările nu pot duce la consolidarea partidului. E o evidenţă. A devenit «antipartinic» să spui lucruri evidente?“, a scris Paleologu pe Facebook.

De asemenea, Teodor Baconschi i-a răspuns liderul democrat-liberal tot pe Facebook. 

„Ales cu 50% din voturi, Blaga a declarat azi că îi va elimina pe criticii stării actuale din PDL, dar nu azi (luni - n.r.), ca să nu se facă legătura cu excluderile de la PNL, ci săptămâna viitoare! Fără să mai fie nevoie de vreo discuţie în BPN, travestit în pluton de execuţie. Ciudat e că această mentalitate cazonă, stalinist-fesenistă, nu a funcţionat nici la MAI pe vremea lui Blaga: cine poate uita sublimul moment de indisciplină al poliţiştilor care-şi trânteau caschetele de pământ, în faţa palatului Cotroceni?“, scrie Baconschi pe Facebook.

Euroaparlamentarul PDL Cristian Preda, în schimb, a ales să-i răspundă lui Blaga la ameninţări pe blogul personal. Preda este de părere că liderul PDL greşeşte, atunci când afirmă că Biroul Permanent Naţional (BPN) ar trebui să-i sancţioneze declaraţiile. 

„BPN e obligat, mai întâi de toate, să examineze de ce liderul său refuză folosirea principalului instrument oferit de Statut în confruntarea cu puterea. Unii cred că e vorba despre blat, alţii – despre teamă.Eu văd aici mai degrabă dispreţul faţă de reguli, care-i caracterizează pe liderii slabi, de îndată ce sunt instalaţi în funcţie“, opinează Preda. 

Europarlamentarul a ţinut să mai precizeze că nu este în conflict cu PDL, ci cu „o conducere care se dovedeşte incapabilă să gestioneze misiunea de a face opoziţie şi care, pentru a crea aparenţa acţiunii, îi ameninţă pe cei care pledează pentru un comportament raţional“. „Dacă BPN vrea să lucreze în folosul partidului, nu pe mine ar trebui să mă excludă“, conchide Preda.

Întrebat luni, după şedinţa Colegiului Director al partidului, dacă s-a discutat despre atacurile unor membri ai PDL la adresa conducerii partidului, Vasile Blaga a răspuns: „Noi am spus de fiecare dată: toate la timpul lor. Timpul se apropie, pentru că, dacă nu se simt aşa bine în partid şi, sigur, unii îşi doresc, probabil, din nou demnităţi naţionale şi internaţionale şi îi presează timpul, să ia decizia pe care şi-o doresc cât mai repede cu putinţă în folosul lor şi al partidului“. 

Întrebat dacă acesta este un ultimatum dat lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, Blaga a precizat:„Nu o spun pentru prima dată, o spun de o lună şi jumătate. Am spus că toate la timpul lor. Concret, unele măsuri le vom lua la Biroul Permanent de săptămâna viitoare“.

Preşedintele PDL a declarat duminică, la aniversarea PDL, că „praful şi pulberea“ se vor alege de cei care părăsesc partidul şi a arătat că oricine îşi are locul în PDL, dar „să vină la muncă“.

„Nu o dată când ne-a fost greu unii ne-au părăsit! Nu s-au înhămat la muncă, ne-au părăsit şi în 2000, erau unii chiar miniştri, ne-au părăsit pe urmă alţii. Ce s-a ales de ei şi de carierele lor politice după aceea? Praful şi pulberea! Aşa se va alege de toţi cei care cred că pot funcţiona în afara acestui partid, după ce au primit atâtea de la el! Nu-şi vor găsi viitorul politic decât în Modrogan, în curtea asta, punând osul la creşterea acestui partid, aşa cum facem toţi!“, a spus Blaga, pe scena amenajată în curtea sediului PDL, pentru sărbătorirea a 20 de ani de la înfiinţarea partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite