Orban pune tunurile pe Cîţu: Nu putem să aruncăm în aer unitatea Coaliţiei. Cîţu să înţeleagă realitatea. Am decis să nu particip la şedinţa conducerii PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTo Facebook Orban
Ludovic Orban FOTo Facebook Orban

Ludovic Orban a atras atenţia că Florin Cîţu şi USR-PLUS fac un joc periculos în prezent, ceea ce ar putea duce la pierderea majorităţii parlamentare şi la preluarea Puterii de către PSD.

„În 6 decembrie românii şi-au exprimat votul cu speranţa ca România să fie guvernată mai bine, să se realizeze marile reforme necesare, proiectele de infrastructură, să crească calitatea vieţii. După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reuşit formarea ueni coaliţii care scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani d epace politică, de muncă în folosul oamenilor. ne-am angajat la o guvernare competentă, performantă care să ducă la creşterea calităţii vieţii”, a declarat Ludovic Orban.

„Suntem astăzi într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câştigat, nici prmeierul Cîţu, nici USR-PLUS şi nicio altă formaţiune politică.  Ca preşedinte al PNL sunt în primul rând un garant al unităţii PNL, dar în acelaşi timp obiectivul meu deste de a garanta funcţionarea Coaliţiei care a format majoritatea parlamentară. Nu putem garanta fără ca fiecar edintre formaţiunile politice să susţină programul de guvernare. Orice plecare a unei formaţiuni din Coaliţie poate duce la pierderea majorităţii parlamentare şi la conducerea României la cheremul PSD”, a completat Orban. 

Şeful PNL a lansat şi câteva atacuri la adresa lui Florin Cîţu: „Fac un apel apăsat în primul rând către premierul Cîţu să înţeleagă realitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect faţă de partenerii de guvernare. Nu putem, din motive conjuncturale, să aruncăm în aer unitatea Coaliţiei. Fac apel şi către colegii din USR-PLUS să înţeleagă că nu e o soluţie să pună presiune asupra Guvernului din care fac parte şi că s-ar alia cu PSD. Azi, fără să fiu informat, colegii de ai mei au convocat BPN a doua oară, ignorând preşedintele partidului. Am decis să nu particip la această şedinţă”, a mai afirmat Ludovic Orban.

„Sunt omul care din ianuarie am solicitat în Coaliţie lansarea unui nou plan de PNDL. Acest plan de investiţii e o necesitatea absolută. În perspectiva următorilor doi ani nu sunt investiţii în infrastructură”, a precizat preşedintele PNL.

„Am încredere că preşedintele Klaus Iohannis va fi un factor de echilibru care va ajuta la buna funcţionare a acestei Coaliţii”, a conchis Orban

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite