Orban pune tunurile pe Cîţu: Îi solicit să le ceară scuze cetăţenilor. Ar trebui să îşi ceară scuze şi faţă de mine că nu mi-a mărturisit că a fost condamnat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri interne PNL Bucureşti - Ludovic Orban - Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Alegeri interne PNL Bucureşti - Ludovic Orban - Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL îi cere premierului Florin Cîţu să îşi ceară scuze faţă de cetăţeni pentru că „nu a avut curajul şi onestitatea să îi informeze” cu privire la faptul că în urmă cu 20 de ani a fost prins în SUA la volanul unei maşini sub influenţa alcoolului. Orban precizează că premierul „ar trebui să îşi ceară scuze” şi faţă de el, după ce au avut mai multe discuţii în momentul în care l-a susţinut în cele mai importante funcţii în stat.

„Îi solicit colegului meu Florin Cîţu ca, în următoarea declaraţie publică, să le ceară scuze cetăţenilor români că nu a avut curajul şi onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viaţa lui”, a transmois Ludovic Orban pe Facebook. 

Ludovic Orban a mai precizat că în discuţiile pe care le-a avut cu actualul premier pentru susţinerea sa în cele mai importante funcţii în stat, nu i-a mărturisit acest episod, motiv pentru care ar trebui să îşi ceară scuze şi faţă de el. 

„Şi ar trebui să îşi ceară scuze şi faţă de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului, în toate discuţiile pe care le-am avut atunci când a obţinut susţinerea mea pentru cele mai importante funcţii în stat”, a mai completat Orban. 

Premierul Forin Cîţu a declarat, sâmbătă, referitor la scandalul privind informaţiile conform cărora a făcut închisoare în urmă cu 20 de ani pentru că a condus în stare de ebrietate, că nu s-a gândit să aducă în discuţie cu preşedintele Iohannis acel moment, însă a discutat cu şeful statului în urma declanşării scandalului. El a mai precizat că preşedintele PNL ar fi ştiut de câteva luni această informaţie.

Întrebat dacă s-a gândit să îşi dea demisia în urma scandalului declanşat de confirmarea făcută, premierul a precizat că „nu, în niciun moment, în continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem până la capăt, avem reforme pe care trebuie să le ducem până la capăt” şi a precizat că în România cazierul său este curat, iar în SUA fapta sa a fost un delict. 

Premierul Florin Cîţu a recunoscut, miercuri, într-o conferinţă de presă că în perioada petrecută în Statele Unite ar fi fost prins la volan, după ce a consumat băuturi alcoolice. Şeful Guvernului a punctat faptul că nu se aştepta ca această informaţie să apară în urma competiţiei din PNL, ci mai degrabă dacă s-ar fi luptat PSD.

În urma confirmării făcute de premier, PSD a cerut demisia lui Florin Cîţu. Fostul premier Mihai Tudose susţine că actualul şef al Executivului este „penal internaţional”. 

Citeşte şi: Evenimentul din SUA, povestit de premier: Nu pot să duc 7-8 beri. Ştiu că am băut îndeajuns să depăşesc limita legală

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite