Orban: „Înţelegerea era ca Florin Cîţu să fie şeful BNR după Mugur Isărescu / Sunt cum era Frodo în drum spre munte când uitase Shire-ul”

0
0
Florin Cîţu / Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos
Florin Cîţu / Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos

Aflat duminică la Braşov, unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează pentru şefia PNL, Ludovic Orban a făcut două declaraţii importante despre jocurile de culise din PNL. Fostul premier a anunţat că înţelegerea iniţială era ca Florin Cîţu să nu candideze la şefia PNL, urmând să fie noul guvernator al BNR, şi a mai spus că „un personaj foarte important din România” s-a gândit să decreteze ca Orban să nu mai conducă PNL.

„Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat Orban, conform G4Media.

Orban a mai spus că se afla la Braşov atunci când a aflat că Florin Cîţu va candida pentru şefia PNL.

„M-am trezit în data de 29 mai că încep să mă sune mai mulţi preşedinţi de filială sau mai mulţi colegi de-ai mei să îmi spună că i-a sunat Cîţu sau altcineva, Boc sau Flutur, ca să îi cheme la poză. Eram la Braşov. Am plecat de la voi, de aici, exact. Şi aşa am aflat că domnul Cîţu candidează la funcţia de preşedinte al PNL”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL a mai spus că „un personaj foarte important din România” s-a gândit să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedintele PNL, dar nu l-a numit pe cel la care se gândea. 

Orban a adăugat că s-a gândit mult până să ia decizia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al PNL.

„M-am gândit foarte mult, dacă să mai candidez la preşedinţia PNL. Sunt, totuşi, la o vârstă, după 30 de ani de carieră, în care credeţi-mă, am dat totul pentru PNL şi de multe ori nu am primit nici măcar un mulţumesc. Plus că viaţă personală, familie, preocupări, le-am uitat de mult. Sunt aşa cum era Frodo în drum spre munte când uitase Shire-ul (comitatul, n.red.) cum e. M-am gândit foarte mult şi am decis să candidez dintr-un motiv foarte serios, nu am văzut soluţie, o soluţie de care eu să fiu eu convins că e o soluţie bună pentru PNL. Am avut toate discuţiile care se impun în aceste situaţii şi sus, şi cu premierul, să reconstituim înţelegerea care era înainte de nominalizarea lui. Am vorbit cu preşedinţii de filiale şi mi-am depus candidatura”, a declarat Ludovic Orban

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite