Nicuşor Dan: Cerem premierului să nu adopte mâine niciuna dintre ordonanţele promovate de Florin Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Nicuşor Dan, îi cere premierului Sorin Grindeanu ca Guvernul să nu adopte în şedinţa de guvern care ar putea avea loc miercuri niciuna dintre ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, subliniind că, dacă mâine se adoptă OUG privind codurile, poimâine dosarul lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu se va închide pentru că fapta nu va mai fi incriminată.

”Cerem şi săptămâna aceasta prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte în şedinţa de Guvern de mâine niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache, care a transformat Ministerul Justiţiei în Ministerul Minciunilor. Modificarea codurilor penal şi de procedură penală în varianta propusă de Florin Iordache reprezintă AMNISTIE”, scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

”Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă, poimâine dosarul lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu se va închide pentru că fapta nu va mai fi incriminată”, continuă liderul USR.

El mai precizează că pompierii care au permis clubului Colectiv să funcţioneze deşi nu îndeplinea normele de protecţie împotriva incendiilor, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, vor scăpa de răspunderea penală şi că toate dosarele deschise împotriva unor politiceni pe baza unor denunţuri, cum sunt cele ale Elenei Udrea, vor dispărea.

”Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă vom cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa la Curtea Constituţională. Şi voi ieşi din nou în stradă”, încheie Nicuşor Dan.

Reacţia liderului USR vine după ce Hotnews a scris, citând surse politice, că modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală se vor face prin ordonanţă de urgenţă şi va fi cel mai probabil adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri. Potrivit surselor citate, a fost eliminată condiţia plângerii prealabile a instituţiei pentru ca fapta de abuz în serviciu să constituie infracţiune şi a mai scăzut pragul prejudiciului, stabilit iniţal la 200.000 de lei. Pe de altă parte, măsura graţierii ar urma să fie propusă într-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.

Marţi dimineaţă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat de jurnalişti ce l-ar sfătui pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, în privinţa celor două proiecte de ordonanţă de urgenţă, el răspunzând: "L-aş sfătui să se inspire din experienţa înaintaşilor, din experienţa guvernelor precedente. Dacă este să se dea prin  ordonanţă sau să se adopte proiect de lege, asta e problema lor, dar e bine să se uite la experienţa înaintaşilor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite