Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura la şefia PNL: „Acum nu este vorba despre o persoană, ci despre toată echipa liberală” DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Nicolae Ciucă şi-a anunţat, miercuri, candidatura la şefia PNL, precizând că obiectivele sale principale sunt întărirea partidului şi pregătirea pentru alegerile din 2024. Moţiunea premierului este intitulată „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”.

UPDATE - În cele 24 de pagini ale moţiunii de candidatură, Nicolae Ciucă a vorbit despre importanţa fondurilor europene pentru modernizarea României, despre solidaritatea europeană şi legăturile transatlantice, importante pentru securitatea Europei. 

Premierul a amintit războiul din Ucraina, precizând că România are acum şansa de a deveni un model în tot Flancul Estic. „Sunt situaţii excepţionale, care necesită decizii rapide şi măsuri excepţionale pentru a închide aceste crize”, a transmis acesta. 

Totodată, şeful Executivului a vorbit şi despre necesitatea colaborării cu partenerii de guvernare. „Înţelegerea depăşirii rivalităţilor istorice între cele două mari partide de stânga şi de dreapta este o dovadă de responsabilitate faţă de români şi poate crea oportunităţile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate şi echilibru. Noi rămânem de dreapta şi credem că viitorul dezvoltării şi modernizării României este liberal!”, a mai spus Nicolae Ciucă, în moţiunea prin care cere votul liberalilor la Congresul de duminică.

Întreaga moţiune a lui Nicolae Ciucă AICI


„Am decis să îmi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuţie cu colegii şi în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situaţii politice. PNL este astăzi la guvernare şi are datoria să asigure stabilitatea ţării, să guverneze eficient şi să ofere românilor siguranţa de care au nevoie, dar şi încrederea că vom depăşi împreună acest context complicat”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, de la sediul partidului. 

Premierul a punctat că una din condiţiile esenţiale pentru buna guvernare este ca în interiorul PNL să existe „o stare de armonie şi o concentrare asupra obiectivelor” asumate.

„O altă condiţie extrem de importantă este să avem o coaliţie stabilă, unde dialogul cu partenerii să fie calea de rezolvare a tuturor problemelor care pot să apară din cauza divergenţelor ideologice. De când am intrat în PNL, am putut să simt capacitatea liberalilor de a se mobiliza şi de a asigura administrarea ţării. Ştiu că există soluţii ca lucrurile să se îmbunătăţească acolo unde nu stăm aşa bine. Va fi un efort comun. Acest lucru l-am spus tuturor colegilor. Acum nu este vorba despre o persoană, ci despre toată echipa liberală, care trebuie să fie conştientă că de activitatea fiecăruia dintre noi depinde scorul partidului. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din ţară şi poate ajunge primul partid din România”, a mai transmis Ciucă.

Totodată, prim-ministrul liberal a adăugat că obiectivele sale sunt „întărirea partidului şi pregătirea alegerilor următoare”. 

„Dacă vom guverna bine, dacă vor reuşi să ne ducem la bun sfârşit obiectivele pe care le avem în programul de guvernare, atunci şi rezultatele vor fi evidente. sunt adeptul faptelor şi stiu un lucru sigur: românii îi vor aprecia pe cei care ruşesc să treacă ţara prin perioade grele şi să o ducă în direcţia bună. Vom lua toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe oameni în faţa situaţiei economie generată de efectele războiului şi crizele cu care se confruntă Europa. Românii au nevoie de protecţie şi de speranţă, iar firmele româneşti, atreprenorii şi investitorii care dezvoltă afaceri în România trebuie să regăsească în PNL, în premierul liberal, cea mai puternică garanţie a protejării intereselor legitime care generează bunăstarea ţării. Susţinem investiţiile atât de la bugetul naţional, cât mai ales cele posibile prin folosirea celor 80 de miliarde de euro, bani europeni oferiţi ţării noastre”, a mai spus premierul Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite