Mureşan, reacţie la opoziţia Poloniei şi Ungariei acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept: Trebuie să avem un control mai bun al banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan. FOTO Eduard Enea
Siegfried Mureşan. FOTO Eduard Enea

Siegfried Mureşan, europarlamentar şi purtător de cuvânt al PPE, a precizat, după ce Ungaria şi Polonia au anunţat că se opun condiţionării acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept, că măsura este una care urmăreşte ca banii să fie folosiţi corect.

„În contextul deciziei Ungariei şi Poloniei de a se opune corelării fondurilor europene de statul de drept, transmit următoarea poziţie oficială, ca vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru bugete: Uniunea Europeană alocă astăzi mai mulţi bani ca niciodată prin bugetul său şi prin Fondul de Redresare de 750 miliarde de euro. Cu cât cheltuim mai mult, cu atât trebuie să avem un control mai bun al fondurilor europene. Acesta este exact scopul corelării fondurilor europene de statul de drept: trebuie să ne asigurăm că banii ajung la cei care au nevoie de fonduri europene şi că sunt folosiţi corect”, a transmis Siegfried Mureşan, pe pagina sa de Facebook.

Viceliderul PPE a subliniat că fiecare stat trebuie să respecte statul de drept. „Avem reguli şi valori în Uniunea Europeană pe care fiecare ţară membră trebuie să le respecte. Cei care încalcă aceste reguli şi valori trebuie să suporte consecinţele. Orice politician care respectă valorile Uniunii Europene va accepta corelarea fondurilor europene de statul de drept. Orice politician care se opune corelării o face fiindcă va dori să încalce statul de drept”. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PPE a precizat că un asemenea mecanism asigură faptul că ar avea loc o cheltuire corectă a banilor.  „Bugetul Uniunii Europene reprezintă bani de la cetăţeni pentru cetăţeni. Corelarea fondurilor europene de statul de drept va asigura că banii fiecărui contribuabil, inclusiv taxele cetăţenilor maghiari şi polonezi, sunt cheltuiţi cum trebuie şi unde trebuie. Trebuie să protejăm cât mai bine banii cetăţenilor noştri şi sunt sigur că vom reuşi să facem acest lucru prin corelarea fondurilor europene de statul de drept”, a conchis Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite