Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, respinsă de Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Camera Deputaţilor a respins, în plenul de miercuri, moţiunea simplă împotriva ministurlui Energiei Virgil Popescu. 98 de voturi au fost „pentru”, 190 „împotrivă”, dar şi două abţineri, iar şase deputaţi nu au votat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a mai participat la sesiunea de miercuri a Parlamentului, după ce luni acesta a fost agresat de George Simion. De altfel, Parcehtul General a deschis un dosar pentru ultraj în Parlament. 

Deputatul Dumitru Coarnă a decis să nu respecte decizia de partid privind vot împotriva moţiunii şi a votat pentru demiterea lui Virgil Popescu. Şi în cazul în care moţiunea trecerea, Popescu nu era demis, pentru că moţiunea nu are efecte juridice. 

Moţiunea simplă a fost depusă de USR şi e intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul „săptămâna viitoare” Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”. Aceasta  nu a fost practic dezbătută, din cauza incidentului în care au fost implicaţi ministrul vizat şi liderul AUR, George Simion.

Principala acuzaţie adusă lui Popescu este aceea că gestionarea crizei facturilor la energie este un „dezastru”. Moţiunea a fost iniţiată de 51 de deputaţi USR.

Semnatarii îl acuză pe Virgil Popescu de faptul că „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenti cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe «săptămâna viitoare» decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică”.

În document se mai arată că gestionarea crizei facturilor la energie este „un dezastru”, că 25% din puterea instalată în capacităţile de producţie de energie electrică din România a fost închisă, importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului naţional.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite