Moşteanu, despre Guvernul Ciucă: „Nici măcar toţi parlamentarii PNL nu îl vor vota”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USRFOTO: Inquam Photos
Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USRFOTO: Inquam Photos

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat că formaţiunea din care face parte nu va vota în Parlament guvernul minoritar PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă. Moşteanu a mai transmis că USR susţine în continuare refacerea coaliţiei.

„USR susţine refacerea coaltiei de guvernare PNL-USR-UDMR, însă PNL, prin decizia de a merge înainte cu Guvernul minoritar, de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat, menţine această criză politică. Această criză va continua.

Am văzut declaraţii contradictorii mai devreme. Preşedintele PNL spunea că acest guvern o să treacă, pe de altă parte Nicolae Ciucă, lângă el, spunea că nu va trece. Cineva are informaţii greşite”, a declarat Moşteanu vineri, într-o conferinţă de presă. 

Liderul USR susţine că Guvernul minoritar PNL-UDMR nu va avea asigurate nici măcar voturile tuturor parlamentarilor liberali, în contextul în care apropiaţii lui Ludovic Orban care şi-au dat demisia din grupurile parlamentare ale PNL au spus că nu vor vota Cabinetul Ciucă. 

„Acesta este un Guvern pe care nici măcar toţi parlamentarii PNL nu îl vor vota, pentru că am luat act de declaraţiile lui Ludovic Orban şi ai unor apropiaţi care vedem că îşi dau demisia din grupul parlamentar şi au spus că nu vor vota acest guvern. Dacă va trece, atunci va trece cu voturile PSD”, a mai explicat Moşteanu. 

„Dacă aveau vreun plan de refacere a coaliţiei, îşi flexibilizau mandatul şi ne aşezam la masă alături de PNL şi UDMR pentru un calendar de negocieri. În momentul acesta, avem o decizie clară a PNL la 8 zile după ce a fost nominalizat domnul Ciucă, să meargă înainte cu acest guvern fără o susţinere clară parlamentară. Singura variantă în care poate trece e să fie votat de PSD-ul lui Ciolacu. Acest guvern nu va avea susţinerea USR în Parlament în zilele care urmează şi trebuie să vină cât mai repede la vot”, a mai spus liderul USR.

Citeşte şi: Conducerea PNL a aprobat lista de miniştri ai Guvernului Ciucă. Cum arată varianta finală

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite