Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari opozanţi ai regimului de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: MAE
FOTO: MAE

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit joi cu Garry Kasparov, fost campion mondial de şah, care a devenit un opozant al regimului de la Kremlin după fuga sa din Rusia, în 2013. Kasparov este şi preşedintele Human Rights Foundation. Discuţiile celor doi s-au concentrat pe războiul din Ucraina.

„În cadrul discuţiei a fost realizat un schimb aprofundat de evaluări cu privire la situaţia din regiune, în contextul agresiunii militare şi invaziei ilegale, neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei şi al necesităţii contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan securitar, economic şi umanitar”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului şi a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale, arată sursa citată. Totodată, Aurescu a condamnat, în temenii cei mai fermi, războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei şi a prezentat sprijinul umanitar acordat de România statului vecin şi cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească.

„La rândul său, Garry Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situaţia internă din Rusia şi posibilele evoluţii ale războiului declanşat de Rusia, evidenţiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internaţională, pentru a rezista în faţa agresiunii ruse. A evidenţiat, totodată, activitatea depusă în scopul coagulării unei mişcări internaţionale anti-război formate din reprezentanţi marcanţi ai emigraţiei ruse şi a apreciat poziţiile României de sprijin pentru Ucraina şi de condamnare a politicilor agresive ale Federaţiei Ruse”, mai transmite MAE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite