Metsola: Europa va fi mai puternică când România se va alătura zonei euro și își va ocupa locul binemeritat în Schengen

0
Publicat:

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a subliniat în cadrul vizitei președintele Klaus Iohannis, în Parlamentul European rolul și contribuția României din ultimii ani, arătând că Uniunea Europeană va fi mai puternică când statul se va alătura zonei euro și deplin spațiului Schengen. 

Șefa PE a vorbit în plenul Legislativului despre contribuția României FOTO Captură video
Șefa PE a vorbit în plenul Legislativului despre contribuția României FOTO Captură video

„Ucraina este prima noastră responsabilitate, prima noastră prioritate. Europa este mai puternică datorită eforturilor noastre unite și aici România joacă un rol crucial pe flancul de est”, a spus Metsola, în cadrul vizitei președintele Klaus Iohannis în Parlamentul European, mulțumind pentru ajutorul acordat țării de la granița României, invadată de Federația Rusă.

Șefa Legislativului European a subliniat că „Europa va fi și mai puternică atunci când România se va alătura zonei euro și își va ocupa locul binemeritat în Spațiul Schengen”.

„Pentru noi este clar, data de 31 martie va fi o dată semnificativă pentru toți europenii”, a adăugat Metsola, arătând că cei 17 ani în care România a fost membră a Uniunii Europene „au fost transformatori pentru România și pentru Europa” și „au adus oportunități pentru toți”. 

Îndemnul la vot 

Roberta Metsola le-a mai transmis românilor să nu îi lase pe alții să decidă pentru ei și să meargă la vot, la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie. 

„În doar 4 luni, va sosi din nou vremea ca românii și ceilalți cetățeni europeni să stabilească o direcție reînnoită pentru Europa. În data de 9 iunie, peste 19 milioane de români vor vota pentru 33 de eurodeputați. Cine vor fi acești oameni, ce vor reprezenta ei – asta stă în mâinile românilor. Ei vor da formă politicilor, vor adopta legislația care va modifica Europa. Românii vor alege să voteze”, a mai spus președinta Parlamentului European.

Metsola a vorbit în cadrul vizitei și despre importanța pentru legitimitatea Uniunii Europene ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf din blocul comunitar şi ca echilibrul geografic să fie respectat.

„Până în ziua alegerilor vom încerca să convingem că votul contează”, a mai spus Metsola.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite