Mark Gitenstein: Ponta a avut dreptate când a afirmat că ameninţarea reală pe care o prezintă Rusia faţă de România este energia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Gitenstein, fostul ambasador american în România FOTO Arhivă Adevărul
Mark Gitenstein, fostul ambasador american în România FOTO Arhivă Adevărul

Fostul ambasador al Statelor Unite în România, Mark Gitenstein, a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a avut dreptate atunci când a afirmat că principala ameninţare la adresa României, din partea Federaţiei Ruse, este în domeniul energetic, informează postul Romania TV.

Consider că prim-ministrul Victor Ponta a avut dreptate în declaraţia sa de ieri, în care a spus că ameninţarea reală pe care o prezintă Rusia faţă de România este energia şi cred că este extrem de important ca România să continue să-şi întărească domeniul energetic. Este cea mai mare sursă de putere pentru România în regiune”, a spus Mark Gitenstein, conform sursei citate.

De asemenea, diplomatul american a precizat că o a doua sursă a puterii în România este democraţia liberală.

„Din punctul meu de vedere, o a doua sursă a puterii României este democraţia liberală şi succesul ei. Afirm acest lucru pentru că cele două ameninţări pe care Putin şi Rusia le prezintă sunt ameninţarea energetică, precum şi ameninţarea la adresa valorilor şi a culturii”, a mai declarat Gitenstein.

Luni, premierul României, Victor Ponta, a spus că ţara noastră trebuie să îşi consolideze securitatea energetică, deoarece, în opinia sa, „bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie”.

„Avem un domeniu economic în care ţara noastră a făcut paşi importanţi, însă în care poate face şi mai mulţi paşi, mai ales pentru că avem şi sprijinul companiilor americane. Este vorba de energie. Avem creştere în agricultură, avem creştere în producţia industrială, avem creşteri de exporturi”, a declarat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite