Marian Vanghelie dezgroapă trecutul PSD: „Ponta şi Oprea l-au băgat în închisoare pe Năstase”. Două episoade relevante despre relaţia Năstase-Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie, între Adrian Năstase şi Gabriel Oprea
Marian Vanghelie, între Adrian Năstase şi Gabriel Oprea

Marian Vanghelie a povestit, la Antena 3, că Victor Ponta şi Gabriel Oprea au orchestrat condamnarea lui Adrian Năstase, pe motiv că fostul premier al României din perioada 2000-2004 avea încă o foarte mare influenţă în partid, chiar şi după Congresul din 2010 câştigat de Victor Ponta. Surse din PSD au relatat, pentru Adevărul, două episoade care confirmă relaţia tumultuoasă dintre Năstase şi Ponta.

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a povestit, la Antena 3, de ce l-a dat afară Mircea Geonă pe Gabriel Oprea din PSD, dar şi cum fostul ministrul de Interne şi Victor Ponta au decis soarta lui Adrian Năstase.

„Ştiţi de ce l-a dat afară Mircea Geoană pe Gabriel Oprea din PSD? Mircea Geoană a plecat din ţară timp de trei zile, după ce îl pusese ministrul de Interne. Domnul Oprea cu statul de drept a început să facă anumite lucruri. A început să facă tot felul de numiri, să dea oameni afară.  A fost un vot şi pentru secretarii de stat. Şi secretarii de stat aveau responsabilităţi. (...) Omul acesta,  Gabriel Oprea, a participat la condamnarea lui Adrian Năstase. Nu i-a făcut el dosarul. A participat la arestarea lui Dan Diaconescu. N-a vrut să facă fuziune cu el şi l-a ameninţat. L-a sunat pe procurorul de caz de faţă cu Dan Diaconescu şi i-a spus că îl cheamă direct acolo dacă face fuziune şi ăi rezolvă toată problema. Diaconescu nu a vrut. Toate acestea s-au întâmplat şi cu participarea lui Victor Ponta. Ştiţi de ce s-a ocupat să se ducă domnul Năstase? Ponta nu putea să aibă autoritate în faţa lui Năstase pentru că era complicat şi oricând putrea să strângă Adrian Năstase nişte oameni lângă el”, a spus Vanghelie.

În acest context, surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că, în 2010, înainte de Congresul PSD, Adrian Năstase îşi anunţase candidatura pentru şefia PSD în interiorul partidului. Năstase ar fi trebuit să candideze în tandem cu Miron Mitrea - care urma să ocupe funcţia de secretar general al PSD. Cei doi aveau şi girul lui Ion Iliescu. Numai că, spre surprinderea tuturor, Adrian Năstase l-a anunţat cu o seară înainte de Congres pe Miron Mitrea că nu mai candidează şi că îl va susţine pe „tânărul“ Victor Ponta, apărut în cursă pe ultima sută de metri. Ulterior, Victor Ponta l-a învins pe Mircea Geoană, candidatul susţinut de Marian Vanghelie. 

Un alt episod care vorbeşte de la sine despre relaţia în aprenţă amicală, dar în esenţă tensionată dintre Adrian Năstase şi Victor Ponta s-a petrecut în avara anului 2012. După ce Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, ca urmare a condamnării la închisoare, Victor Ponta, la acea vreme premier, a mers la spital pentru a-l vizita, însă Năstase nu a vrut să-l primească. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite