Maria Grapini va renunţa la funcţia de ministru pentru a candida la europarlamentare. Ultimul scandal în care a fost implicată aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Conservator va anunţa joi retragerea Mariei Grapini din funcţia de ministru şi înscrierea sa în cursa pentru alegerile europarlamentare.

Decizia va fi anunţată joi, în şedinţa Biroului Permanent al Partidului Conservator, au declarat surse politice din interiorul partidului, pentru Mediafax.

Maria Grapini este de profesie inginer. A absolvit Liceul Teoretic din Bereşti în 1973, iar apoi a urmat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanică a Filării şi Ţeserii", pe care a absolvit-o în anul 1978.

A intrat în politică din mediul de afaceri.  A fost director general al SC Pasmatex S.A. Timişoara, din anul 1995 fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al acestei societăţi.

Din 1998, ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România. Din 2002, este preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară, vicepreşedinte UGIR 1903, iar din 2003, membru în Consiliul Naţional al Exportatorilor.

A fost aproape în fiecare an în "Topul primelor 50 femei de succes din România", publicat de revista Capital.

Este ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism din 2012.

Scandalul cu Gheorghe Coman

Numele ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, apare în referatul întocmit de DNA prin care se cere arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman.

În stenogramele din referatul întocmit de DNA, parlamentarul Gheorghe Coman îi solicita denunţătorului whisky “Jivă (n.r.- Chivas)” şi ajutor, “că la orice partid se cere nişte bani. Ministrul Turismului, Maria Grapini, susţine că nu l-a cunoscut pe deputatul PC, Gheorghe Coman, cercetat de DNA pentru luare de mită, dar există poze care îi surprind pe amândoi în ipostaze amicale.

„Nu l-am cunoscut niciodată pe Gheorghe Coman. În general, hoţii, şmecherii folosesc numele unor persoane, pe cine putea sa folosească, al celor doi miniştri din partid, în viaţa mea n-am cerut personal eu bani şi nu am pus pe nimeni să ceară bani. Aş fi curioasă să aflu cum a formulat, de când e el, eu n-am fost la Băzău", spunea Grapini, referitor la faptul că numele său apare în stenogramele din referatul întocmit de DNA.

Câteva fotografii apărute pe internet o înfăţişează însă pe Maria Grapini alături de Coman, cunoscut şi sub numele de “Gigioacă”,  pe un traseu turistic din judeţul Buzău. Ministrul IMM-urilor este surprins alături de Gheorghe Coman, Nicoleta Tudor, Diana Vintilă şi alţi membri ai PC, la o masă dintr-un restaurant din Buzău. O altă fotografie o arată pe Maria Grapini în preajma familiei colegului său conservator.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite