Marga a crescut numărul secretarilor de stat la MAE de la trei la patru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, că organigrama MAE va fi modificată astfel încât să cuprindă patru posturi de secretari de stat, cu unul mai mult decât cele prevăzute în prezent.

De asemenea, Marga a precizat că în prezent sunt ocupate trei posturi de secretari de stat - Bogdan Aurescu, Luminiţa Odobescu şi Dan Petre -, urmând ca pentru al patrulea să fie desemnat în perioada următoare ocupantul.

„Organigrama va avea patru posturi de secretar de stat şi atunci, la această oră, sunt ocupate Bogdan Aurescu, (Luminiţa - n.r.) Odobescu şi Dan Petre. Şi mai vine încă o poziţie", a spus Marga.

Dan Petre, fost consilier prezidenţial al lui Emil Constantinescu şi fiul lui Zoe Petre, a fost numit de premierul Victor Ponta, vineri, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, în locul lui Anton Niculescu, eliberat din funcţie.

Dan Petre are susţinerea PNL pentru ocuparea acestei funcţii.

În minister au fost trei secretari de stat în mandatele lui Cristian Diaconescu şi Teodor Baconschi, respectiv Bogdan Aurescu, Luminiţa Odobescu şi Anton Niculescu, cărora li se adaugă şi secretarul general Maria Ligor.

Ministrul Marga anunţase, la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că două din cele trei posturi de secretari de stat urmau să fie asumate politic de PSD, iar unul de PNL, nefiind exclus ca pe acestea să rămână sau să fie numiţi diplomaţi de carieră.

Premierul Victor Ponta anunţase săptămâna trecută că îi va propune lui Bogdan Aurescu să rămână secretar de stat la MAE, cu susţinerea PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite