Marcel Ciolacu anunță consultări pentru stabilirea salariului minim în agricultură și construcții

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu va convoca, săptămâna viitoare, o ședință cu sindicatele și patronatele pentru a discuta cuantumul salariului minim în domeniile agricultură și construcții.

FOTO Gov.ro
FOTO Gov.ro

Această decizie vine în urma respingerii sesizării Curții Constituționale a României asupra proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament.

Ciolacu a subliniat că obiectivul este de a asigura că niciun angajat să nu piardă bani din salariu din cauza plății contribuțiilor sociale (CASS) și că propunerea finală trebuie să fie acceptată de către partenerii sociali. Premierul a accentuat importanța dialogului și a colaborării cu sindicatele și patronatele.

„Săptămâna viitoare va fi şedinţă cu partenerii sociali pentru salariul minim în construcţii şi agricultură şi vom chema, cum este legal, şi patronatele, şi sindicatele să stabilim cuantumul creşterii salariului minim pe economie pentru agricultură şi construcţii, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă niciun leu la salariu, aşa cum am promis. Propunerea finală trebuie să fie acceptată şi de către partenerii sociali. Nu are importanţă ce propune Ministerul Finanţelor sau cum consider eu. Aşa este corect să avem dialogul”, a afirmat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite