Mai mulţi membri ai Guvernului vizitează sâmbătă centrele de vaccinare din ţară pentru a susţine campania de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul României FOTO: Guvernul României / Facebook
Guvernul României FOTO: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului vizitează sâmbătă centrele de vaccinare din ţară. Premierul a anuţat la începutul lunii „şedinţă de Guvern în stradă”.

Premierul Florin Cîţu a vizitat centrul de vaccinare de la centrul metropolitan Bucureşti, unde a declarat că toţi membrii Guvernului vor ieşi până la finalul zilei pentru a susţine campania de vaccinare.

Vicepremierul Dan Barna s-a aflat la centrul de vaccinare de tip drive-thru din Cora Pantelimon, unde a distribuit în calitate de voluntar certificatele oamenilor care au venit să se vaccineze.

Barna a declarat că există zone unde primarii nu s-au implicat, însă sunt şi exemple unde edilii au mers din poartă în poartă şi au încurajat oamenii să se vaccineze.

„Mergem foarte mult spre a încuraja vaccinarea şi beneficii pentru cei care organizează evenimente cu dovadă de vaccinare sau test, cum sunt în momentul de faţă reglementările. Pentru a scăpa de restricţii, pentru a nu mai purta masca, singura condiţie este să ne vaccinăm”, a spus Barna.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă s-a aflat în comuna Vedea din judeţul Giurgiu, iar ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu a vizitat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat un cabinet de medicină de familie. Ministrul spune că medicii de familie joacă un rol important în revenirea la normalitate.

„22 mai - ziua în care întregul Guvern al României promovează vaccinarea”, a transmis ministrul Cătălin Drulă pe Facebook.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vizitat două centre de vaccinare din Constanţa, unde a afirmat că este important ca procesul vaccinării să meargă în mediul rural, campania să se apropie de persoanele vârstnice care nu au posibilitatea să meargă la un centru de vaccinare, iar în acest fel în luna august România să ajungă la un procent de 50% populaţia imunizată.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a mers la centrul de vaccinare din Floreşti, judeţul Cluj.

Ministrul Agriculturii a afirmat, la vizită că a făcut o formă destul de gravă a bolii COVID-19, însă ulterior s-a vaccinat, împreună cu toată familia. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la centrul de vaccinare de la Romexpo, iar ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, se află în localitatea Tigveni, judeţul Argeş, unde acţionează o echipă mobilă a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu”, din Piteşti. De asemenea, ministrul Ciucă vizitează şi centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Militar din Piteşti, iar Virgil Popescu, ministrul Energiei, va vizita un centru de vaccinare din judetul Mehedinţi, scrie G4Media.

Premierul Florin Cîţu a declarat la începutul lunii că membrii Guvernului vor fi prezenţi la centrele de vaccinare, acolo unde le vor răspunde la întrebări cetăţenilor, după ce ies de la vaccinare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite