Magistraţii au intrat în vizorul Comisiei lui Tăriceanu „pentru evaluarea democraţiei şi a statului de drept”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat astăzi, în şedinţa Biroului Permanent, proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea Comisiei pentru evaluarea democraţiei. Proiectul a trecut de conducerea Parlamentului cu şase voturi „pentru“ şi patru „împotrivă“ şi urmează să intre pe ordinea de zi a Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a prezentat astăzi senatorilor din Biroul Permanent proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii pentru evaluarea democraţiei. Printre obiectivele Comisiei se numără, potrivit proiectului, o analiză referitoare la "independenţa şi imparţialitatea sistemului judiciar", dar şi "controlul civil asupra instituţiilor de forţă" sau "consistenţa drepturilor şi libertăţilor individuale". 

Tăriceanu a solicitat oficial înfiinţarea Comisiei în urmă cu o săptămână, în şedinţa conducerii Senatului. “Comisia ar avea drept obiectiv principal monitorizarea evoluţiilor din Justiţie. Avem nevoie de o evaluare cu privire la modul de funcţionare a principalelor instituţii din România, a modului în care se respectă raportul dintre puterile statului, independenţa puterilor în stat. Am solicitat liderilor de grupuri să ia spre analiză această propunere pentru ca acastă comisie să poată fi constituită”, a spus Tăriceanu săptămâna trecută.

Preşedintele Senatului a vorbit despre intenţia sa încă de acum două săptămâni, la Comitetul Executiv Naţional al PSD. 

Proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea Comisiei pentru evaluarea democraţiei: 

comisie tariceanu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite