Lucian Bolcaş, fost lider al PRM, s-a înscris în PRU. „Crezul meu naţionalist nu se poate alătura unui alt partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Lucian Bolcaş, fost lider al PRM şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, s-a înscris în Partidul România Unită şi va candida pentru un post de senator pe listele partidului, potrivit Agerpres.

„Da, s-a înscris în PRU. Domnul avocat Bolcaş este un jurist de excepţie, este un om politic remarcabil, un formator de opinie cu mare influenţă în societatea românească şi ne bucurăm că-l avem alături. Va ocupa funcţia de preşedinte al Senatului PRU. Partidul România Unită are, prin Statut, un for consultativ care se numeşte Senatul PRU, un fel de sfat al înţelepţilor, al seniorilor. Şi va candida din partea PRU la un post de senator", a declarat Bogdan Diaconu pentru Agerpres.

Informaţia a fost confirmată şi de Bolcaş într-o declaraţie pentru News.ro. „Deviza mea în viaţă e un vers din Nechifor Crainic: «aşa cum am fost voi fi cum sunt». Crezul şi idealul meu naţionalist nu se poate alătura decât unui partid care afirmă ca valori supreme valorile naţionale", a spus Bolcaş, precizând că doar PRU respectă aceste valori. 

Lucian Bolcaş este avocat şi a fost ales deputat din partea PRM în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008, când a fost şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. În 10 martie 2010, Bolcaş a fost exclus din PRM.

În septembrie 2010, el a intrat în PSD, iar în 2013 propus de social-democraţi pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională, în locul Iuliei Motoc. După unele controverse legate de declaraţii din trecut ale lui Bolcaş, fostul PRM-ist a refuzat numirea, pe motiv că Traian Băsescu s-ar fi opus şi nu dorea să provoace un scandal între Guvernul condus de Victor Ponta şi Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite