Liviu Voinea: „Este nevoie de modificarea legii pensiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Voinea: ”Legea pensiilor este plină de greşeli”                                                    FOTO: Adevărul
Liviu Voinea: ”Legea pensiilor este plină de greşeli”                                                    FOTO: Adevărul

Ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea a precizat miercuri că este posibil ca săptămâna viitoare să fie modificată Legea pensiilor în Parlament, revizuire necesară pentru ca venitul pensionarilor să poată creşte.

"Prin eliminarea obligativităţii de a introduce în Legea bugetului valoarea punctului de pensie, nu mai există act normativ care să spună cât este punctul de pensie. Înainte de a băga bugetul în Parlament, trebuie să modificam Legea pensiilor în care să spunem cât este punctul de pensie", a explicat Voinea la România Tv.

Ministrul delegat pentru buget a susţinut că principalul motiv al necesităţii schimbării legii este că aceasta ar fi plină de greşeli.


"Legea pensiilor este plină de greşeli. Una este că face referire la indexarea pensiilor cu rata inflaţiei şi jumătate din câştigul real realizat care se comunică de către Institutul Naţional de Statistică în luna septembrie a anului viitor”, a punctat acesta.

Acesta a arătat faptul că pe datele prognozate nu se pot face indexări, care sunt diferite de cele preliminate, lucru care înseamnă că poate exista o discrepanţă între acestea.

”Indexarea cu câştigul real şi cu inflaţia nu se poate face decât pe date preliminate, care sunt altceva decât cele prognozate. Datele finale nu le ştiu decât în septembrie. Dacă eu cresc pe baza preliminatului cu 4%, poate să vină cineva să mă întrebe de ce nu am crescut cu 3,98% sau cu 4,05%, cât poate fi anunţat în septembrie", a explicat Liviu Voinea.

Ministrul a precizat că prima modificare se referă la înlocuirea expresiei "indexarea cu nivelul inflaţiei şi jumătate din câştigul real realizat" cu "indexarea cu nivelul inflaţiei şi jumătate din câştigul real preliminat".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite