Lista finală de candidaţi la Congresul PSD. Dăncilă are cinci concurenţi la şefia partidului. Ecaterina Andronescu a intrat în cursă. Nimeni din tabără Stănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă are prima şansă la şefia PSD
Viorica Dăncilă are prima şansă la şefia PSD

Principalii candidaţi la şefia PSD sunt: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae şi Ecaterina Andronescu. Dăncilă are de partea sa guvernarea, în timp ce rivalii săi au vechime în partid şi o relaţie foarte bună cu liderii din teritoriu. Pentru funcţia de preşedinte executiv, lupta se va da între vicepremierul Daniel Suciu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici. Şi pentru funcţia de secretar general e înghesuială, Mihai Fifor plecând ca favorit.

Preşedinte: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleşoianu, Ilie Rotaru, Cătălin Stoichiţă.

Preşedinte executiv: Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea, Sorin Bota.

Secretar general: Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ştefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar.

De remarcat că tabără rivală Vioricăi Dăncilă, strânsă în jurul lui Paul Stănescu- Marcel Ciolacu - Gabriela Firea, nu are niciun candidat la Congres, pentru nicio funcţie. 

Candidaturile vor fi validate vineri de CEX-ul PSD. Sâmbătă-dimineaţă e programat Congresul. 

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la o înţelegere în partid: baronii PSD nu vor candida la Congres, pe motiv că e nevoie de un suflu nou în partid, dar vor avea mai multă influenţă în ministere. De asemenea, Dăncilă şi-a cimentat majoritatea în Parlament oferind ALDE funcţia de Avocat al Poporului, iar celor de la ProRomânia un post în conducerea ANRE, dovedind că disputele cu Victor Ponta sunt doar de faţadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite