Liderii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii: O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi. Câte spitale trebuie să ardă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea alături de Marcel Ciolacu.  FOTO: Mediafax
Gabriela Firea alături de Marcel Ciolacu.  FOTO: Mediafax

Liderii social-democraţi, Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea, au cerut, vineri, demisia responsabililor din sistemul de sănătate, în frunte cu ministrul Sănătăţii, în contextul incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Membrii PSD acuză actuala guvernare de faptul că a avut toate resursele necesare pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai întâmpla, însă nimic nu a fost concretizat.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, aduce din nou critici la adresa actualei guvernări şi cere demisia ministrului Sănătăţii, afirmând că, deşi ar fi un lucru infim în cazul unei astfel de tragedii, demisia este necesară pentru asumarea răspunderii. În plus, liderul PSD îl acuză şi pe preşedintele Iohannis de indiferenţă în cazul incendiului de la „Matei Balş”, spunând că nu a făcut niciun gest pentru rudele victimelor, ba chiar a trecut „glonţ cu limuzina” pe lângă acestea.

„O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi! Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie! În loc de asta, liderii puterii îşi bat joc de ţară!

Iohannis a trecut glonţ cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la Matei Balş! Niciun gest! Iar în loc să ceară demiterea pe loc a ministrului Sănătăţii, ne-a recitat iar bla-bla-ul cu problemele „structurale” şi reforma…

Cîţu are cinismul de a se urca pe cadavrele acestei tragedii pentru a anunţa iar tăieri de salarii şi sporuri în Sănătate şi sistemul public! El, care a declarat anul trecut că Sănătatea nu e prioritate şi i-a tăiat bugetul, îi ceartă acum pe şefii de spitale că nu fac investiţii în infrastructură!!!

Barna, Vlad Voiculescu, Anca Dragu şi toată liota de moralişti din USR-PLUS dau declaraţii de o resemnare mioritică, de parcă nu ei ar fi la putere şi ar gestiona chiar Sănătatea!” spune liderul PSD într-o postare pe Facebook.

Spre încheierea mesajului, Marcel Ciolacu îl ironizează pe Dan Barna care a declarat că „pare că nu reuşim să învăţăm de la o tragedie la alta”. Drept răspuns, liderul PSD a adresat, retoric, o intrebare: „Păi câţi români mai trebuie să moară până veţi învăţa, iresponsabililor?”.

„Ştiu doar să îi umilească pe români! Să îi mintă că, de fapt, le merge bine! Să îi îngheţe, la propriu şi la figurat, ţinându-i în frig în case şi tăindu-le veniturile! Să îi ardă în spitalele supraaglomerate! Nici măcar moartea unor semeni nu-i mai impresionează pe conducătorii ţării!!!” a conchis Marcel Ciolacu.

Firea pune şi ea tunurile pe Guvern

 Alături de liderul PSD, Gabriela Firea expune aceleaşi revendicări: demisia responsabililor. Fostul edil al Capitalei critică intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că „doar a bifat” evenimentul.

„Am asteptat cuminte reactia presedintelui. A venit. Si a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicitā salvatorii. Guvernantii de aproape un an si jumatate pot dormi linistiti in continuare. Nici macar nu-i mustrā. De demisie nici vorbā. Dublu standard. Părtinitor pânā la Dumnezeu şi înapoi. (...)” a declarat Firea într-un mesaj pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele PSD critică şi promisiunile pe care guvernanţii le-au făcut în urma tragediei de la Piatra Neamţ şi care „n-au făcut nimic, nici în privinţa măsurilor, nici a procedurilor necesare”, spune aceasta.

„După incendiul de la spitalul judeţean Neamţ din noiembrie, când 12 oameni şi-au pierdut viaţa, guvernantii au anunţat controale şi măsuri drastice în toată ţara, au promis că vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii. Dar n-au făcut nimic, nici în privinţa măsurilor, nici a procedurilor necesare.  Doar s-au bătut pe funcţii şi interese, sub paravanul pandemiei!” a adăugat Gabriela Firea.

Firea cataloghează incendiul de la „Matei Balş” drept „ expresia unui eşec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar”. Mai mult, Gabriela Firea aminteşte că incendiul din Capitală nu este un episod izolat: „Spitalele iau foc în toată ţara” a adăugat aceasta.

„Este revoltător, inadmisibil ca în condiţiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale. (...) Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete!” susţine prim-vicepreşedintele PSD.

În ceea ce priveşte demisia responsabililor, Gabriela Firea spune că incendiul de la „Matei Balş” nu poate fi unul pardonabil: „Niciunul dintre marii şefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu actualul ministru, nu se mai poate disculpa. Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci şi ca imperativ social.”

În încheiere, Gabriela Firea a adăugat o listă a spitalelor care au luat foc în ultimele 3 luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite