Liderii europeni discută despre varianta obţinerii unui vaccin împotriva tulpinii Omicron a coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii europeni discută despre un nou vaccin împotriva variantei Omicron a Coronavirusului FOTO Shutterstock
Liderii europeni discută despre un nou vaccin împotriva variantei Omicron a Coronavirusului FOTO Shutterstock

Liderii statelor membre UE discută în cadrul reuniunii Consiliului European despre varianta obţinerii unui nou vaccin împotriva Covid-19, pentru combaterea noii tulpini a Coronavirusului, Omicron. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că speră să se ajungă rapid la o concluzie privind obţinerea vaccinului şi a modului de achiziţionare şi împărţire între statele membre.

Şeful statului, Klaus Iohannis, a declarat înainte de a participa la Reuniunea Consiliului European că unul dintre subiectele abordate de liderii europeni va fi concentrat în jurul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit preşedintelui, liderii europeni au în vedere posibilitatea obţinerii unui nou vaccin, care să combată noua variantă Omicron a Coronavirusului, vaccinarea fiind singura soluţie pentru oprirea pandemiei. „Vom avea o discuţie aplicată. Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă a virusului, numită Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun şi, foarte important, vom discuta despre cum vom obţine un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este, între timp, foarte clar pentru toată lumea, şi am discutat şi ieri cu alţi lideri, doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii”, a spus Klaus Iohannis, joi, la Bruxelles. 

Klaus Iohannis a mai spus că discuţiile se vor axa pe teme complicate, completând: „sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie cum obţinem acest vaccin nou şi cum va fi achiziţionat şi împărţit între statele membre”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite