Lider PSD: Prezența lui Geoană în sondaje nu mă surprinde. S-a comportat ca un posibil candidat

0
Publicat:

Liserul PSD Sector 1, Florin Manole, a susținut, potrivit News, că nu este suprins de prezența și rezultatul în sondaje al lui Mircea Geoană, pentru că secretarul adjunct al NATO s-a comportat ca un posibil candidat. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Prezenţa domnului Geoană nu mă surprinde pentru că, deşi nu ştiu să fi spus explicit că doreşte să candideze, dar s-a comportat ca un posibil candidat. De asta nu mă surprinde nici măsurarea lui şi nici faptul că are un scor bun”, a spus Florin Manole în emisiunea, potrivit News.

Liderul PSD Sector 1 a mai susținut că „preşedintele PSD nu a făcut niciodată un scor cu 10 la sută sub partid, la niciun fel de alegeri şi nici nu crede că se va întâmpla vreodată”

Social-democratul a mai afirmat că la ședințele de partid la care a aparticipat nu s-a discutat despre alegerile prezidențiale, primele fiind cele europarlamentare. 

Totodată, Florin Manole a explicat că de scorul de la europarlamentare va depinde calculul de după. 

Actualul secretar adjunct al NATO este prima opțiune a românilor la alegerile prezidențiale de anul viitor, din postura de candidat independent, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP la solicitarea News.ro.

Secretarul general adjunct al NATO ar fi votat de un procent de 25,3%, respectiv 24,6%. Acesta este urmat de Marcel Ciolacu (cu 19,5% și 21,4%), George Simion (18,7% și 18,5%), Nicolae Ciucă ( 11,2% și 12,8%), Diana Șoșoacă (10,1% și 8,4%), Cătălin Drulă (5,6% și 5,4%), Dacian Cioloș (4,1% și 3,4%) și Kelemen Hunor ( 2,7% și 2,3%).

În varianta în care în turul II ar ajunge Mircea Geoană și George Simion, câștigător ar fi actualul secretar general al NATO, cu 63,5% - 36,5%.

În cea de-a doua variantă, în care în turul II ar ajunge George Simion și Marcel Ciolacu, câștigător ar ieși liderul PSD cu 58,8% și 41,2%.

George Simion ar pierde în turul doi și împotriva lui Nicolae Ciucă, scorul fiind de 52,2% și 47,8% în favoarea actualului lider PNL.

Sondajului are și alte două variante pentru turul II. În prima, dintre Emil Boc și Marcel Ciolacu, liberalul ar câștiga alegerile ( 50,4% - 49,6%). O a doua variantă ar fi Mircea Geoană - Emil Boc, situație în care liderul adjunct al NATO ar fi câștigător (59,9% - 40,1%).

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite