Liberalii din organizaţia lui Buşoi, pe lista datornicilor. Buşoi: Să ni se comunice suma datorată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia PNL Sector 1, condusă de Cristian Buşoi, se află pe lista liberalilor care nu au achitat cotizaţia de partid, Buşoi declarând pentru Mediafax că filiala îşi va plăti restanţele atunci când secretariatul general va comunica suma datorată şi va da asigurări că nu există riscul popririi.

„Nu ştiu exact care este suma datorată, cert este că banii nu au putut fi plătiţi în aceste săptămâni pentru că am înţeles de la SG că orice contribuţie de la filiale poate fi poprită de unul dintre creditori. Nu au comunicat cât avem de plată. (...) În ceea ce priveşte filiala Sector 1, vom fi la la zi în momentul în care ni se vor comunica de la Secretariatul General că putem plăti şi restanţele şi cotizaţia fără riscul de a fi poprite de către creditori“, a declarat, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi, candidat pentru Primăria Capitalei.

Cristian Buşoi a susţinut că nu i-a fost supendat dreptul de vot în conducerea partidului, ca urmare a datoriilor neachitate, afirmând că, în calitate de prim-vicepreşedinte, ales de Congres, dreptul său de vot nu are legătură cu calitatea de preşedinte al unei filiale sau „cu plata sau neplata cotizaţiei unei filiale“.

„Dreptul de vot al unui prim-vicepreşedinte ales de Congres nu poate fi suspendat din acest motiv. Eu sunt la Bruxelles, nu ştiu“, a explicat Buşoi.

Cristian Buşoi a fost de părere că liberalii trebuie să facă un efort pentru ca partidul să funcţioneze şi din punct de vedere financiar, însă, a precizat că nu ştie dacă „cea mai fericită strategie de comunicare este ca cea mai importantă ştire de astăzi să fie cea legată de suspendarea dreptului de vot la o treime din membri BPN“.

O treime dintre liberalii care au participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional nu şi-au achitat cotizaţia, aceştia pierzându-şi dreptul de vot, a declarat, marţi, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, printre rău-platnici figurând, potrivit unor surse, Anca Boagiu şi Ludovic Orban.

Ilie Bolojan a afirmat că PNL plăteşte lună de lună datoriile de la fostele campanii electorale potrivit sentinţelor judecătoreşti emise.. „PNL va aduce la zi aceste restanţe, dar acest lucru nu se poate face decât printr-o disciplină financiară internă. Este o problemă de funcţionare şi de normalitate'', a conchis Bolojan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite