Klaus Iohannis: „E nevoie de o modernizare a Constituţiei”. Ce hibe a identificat şeful statului în actuala lege fundamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedintele României FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis, preşedintele României FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, susţine că este de acord cu modificarea Constituţiei, însă în anumite condiţii speciale. De altfe, şeful statului a vorbit şi de mai multe hibe ale actualei legi fundamentale.

„Cred că după atâţia ani e nevoie de o îmbunătăţire a Constituţiei, o modernizare. Însă nu-mi doresc să cădeţi în capcana discuţiilor de dragul discuţiilor. E o discuţie extrem de atractivă pentru scenarii. Până nu avem un draft e greu de comentat. Da, sunt chestiuni pe care trebuie să le lămurim. Se vehicula noţiunea alegerilor anticipate. Trebuie să vedem cine dizolvă Parlamentul, ce înseamnă alegerile anticipate”, a afirmat şeful statului. 

Klaus Iohannis s-a referit şi la interimatul miniştrilor. „În practică nu mai funcţionează unele noţiuni. Un ministru stă interimar 45 de zile, dar dacă criza politică durează 145 de zile, ce facem? Dizolvăm Guvernul? Chiar poziţia preşedintelui există de când am scăpat de comunism: vrem preşedinte ales de Parlament cu activitate mai degrabă protocolară sau un preşedinte ales de oameni cu puteri depline?”, a compeltat Iohannis. 

Pe de altă parte, preşedintele României a subliniat că probabil vor exista discuţii aprinse pe această temă. „Aceste chestiuni nu se vor tranşa prin media sau reţele sociale. Aceste discuţii se vor tranşa doar prin discuţii politice. Discuţiile o să ducă la învolburare. E nevoie de anumite schimbări. Da, e nevoie de discuţii aşezate, cu finalitate, să facă să funcţioneze statul mai bine”, a conchis Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite