Începe turneul african al lui Iohannis. Șeful statului a ajuns în Kenya. Cu cine s-a întâlnit președintele

0
Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns în Kenya, primul stat vizitat din turneul în Africa. În cadrul vizitei, președintele se întâlnește cu omologul William Ruto și va participa la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).

Klaus Iohannis a ajuns în Kenya. Foto: Libertatea
Klaus Iohannis a ajuns în Kenya. Foto: Libertatea

Klaus Iohannis a ajuns în Kenya în această dimineață, fiind primit de secretarii de cabinet Eliud Owalo și Peninah Malonza, conform presei locale. Potrivit Administrației Prezidențiale a României, Iohannis va efectua în perioada 14-25 noiembrie o serie de vizite de stat în Africa, în state precum Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.

În timpul călătoriei în Kenya, Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele William Ruto și va participa la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) la Oficiul Națiunilor Unite din Nairobi.

Potrivit Administraţiei Prezienţiale, vizitele președintelui au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele africane, redinamizarea relațiilor economice și sectoriale și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun. Această vizită reprezintă primul aranjament politic și diplomatic la cel mai înalt nivel cu statele africane a unui președinte român în ultimele trei decenii.

România a adoptat recent Strategia Națională pentru Africa, denumită „România - Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație, un document-cadru de viziune”, scopul fiind îmbunătăţirea relaţiilor.

Ce face în Tanzania

În Tanzania, președintele României va avea consultări politice cu președintele Samia Suluhu Hassan.

Klaus Iohannis va avea consultări cu președintele Cabo Verde, José Maria Neves. Aici, Klaus Iohannis va avea întrevederi cu întrevederi cu Președintele Adunării Naționale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul Cabo Verde, José Ulisses Correia e Silva, și cu primarul orașului Praia, Francisco Avelino Carvalho.

În Republica Senegal, Klaus Iohannis va avea consultări politice cu şeful statului, Macky Sall, și va participa la inaugurarea Casei Națiunilor Unite, care va găzdui cele 34 de agenții ale ONU prezente în Senegal.

Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, președintele României va urmări alături de reprezentanții țărilor vizitate identificarea măsurilor pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și creșterea schimburilor economice, impulsionarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, precum agricultură și siguranță alimentară, managementul situațiilor de urgență, securitate cibernetică, infrastructură digitală, consolidarea României ca furnizor de educație și formare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite