Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor accidentului din Mestre, Italia

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi în accidentul produs noaptea trecută în Mestre, Italia.

FOTO Administrația Prezidențială
FOTO Administrația Prezidențială

„Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Noi, România, suntem alături de toţi cei afectaţi în aceste momente dificile”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Cel puțin 21 de persoane, inclusiv doi copii, au murit şi 18 sunt rănite după ce un autobuz a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia, potrivit presei italiene. 

Deocamdată, nu se cunosc împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Nu se știe clar de ce a ieşit autocarul de pe șosea pe pasajul suprateran Vempa, și a rupt parapetul de protecţie înainte de a plonja în gol.

Șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, angajat al unei companii naționale din Italia, a murit și el în accident. El avea experiență în domeniul transporturilor. Presa italiană spune că este posibil să i se fi făcut rău la volan.

Anchetatorii iau în calcul ca primă ipoteză a tragediei o problemă medicală a șoferului, care a dus la pierderea controlului vehiculului și prăbușirea de pe pod. 

La bordul autobuzului care s-a prăbușit la Mestre ar fi fost și un grup de cetățeni ucraineni și câțiva cetățeni germani. Era un autocar aparţinând companiei "La Linea", care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite