Ion Cupă, numit secretar general-adjunct la ANAF. Înaltul funcţionar public a trecut prin patru partide în opt ani

0
0
Ion Cupa FOTO Facebook Ion Cupa

Guvernul Ciucă l-a recuperat într-o funcţie publică şi pe Ion Cupă, fost deputat PDL, PNL, ALDE, iar ultimii ani PMP. De altfel, Cupă a şi condus organizaţia PMP Mehedinţi şi a candidat pentru şefia Consiliului Judeţean din Mehedinţi la ultimele locale.

În ciuda faptului că discuţiile pentru o colaborare instituţională cu PMP stagnează în ceea ce priveşte planurile PNL de întărire, la nivelul Executivului continua politica de aducere a unor politicieni care provin din partide de buzunar. 

Un asemenea caz este şi recent numitul Ion Cupă, fost deputat şi fost preşedinte al PMP Mehedinţi. Cupă a făcut parte în în perioada 2012-2020 din nu mai puţin de patru partide. În primul rând, în 2012 a fost ales deputat pe listele PDL. În 2013, Cupă trece la PNL, în condişiile în care liberalii erau la guvernare cu PSD-iştii, în cadrul Uniunii Social-Liberale. Apoi, în iunie 2014 demisionează din grupul PNL şi devine independent.

În 2016 este ales din nou în Parlamentul României, dar pe listele ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Însă dezintegrarea ALDE din 2019 l-a făcut să treacă la începutul lui 2020 în PMP, partid condus de Eugen Tomac, care a ratat la mustaţă intrarea în Parlament în decembrie 2020.

Ion Cupă nu e străin de domeniul finanţelor. Cupă este economist de profesie, fiind director de direcţie generală a finanţelor publice în Mehedinţi şi Gorj. În Mehedinţi a fost director executiv în perioada 2005-2010, în timp ce în Gorj a fost în perioada 2010-2012.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri