Iohannis se autodeclară preşedinte-salvator: În absenţa unei intervenţii ferme, Senatul nu ar fi votat de urgenţă împotrivă proiectului neconstituţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Prezidenţială susţine că fără intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis, Senatul nu ar fi respins proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, iniţiat de UDMR şi adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Şeful statului a criticat încă o dată PSD.

 ”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

În absenţa unei intervenţii ferme a Preşedintelui României, care să atragă atenţia asupra gravităţii acestui demers primejdios şi toxic pentru stabilitatea democraţiei româneşti, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgenţă împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituţional şi extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaţilor, cu complicitatea iresponsabilă a PSD.

Preşedintele României atrage atenţia că promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunităţii maghiare şi creează tensiuni artificiale în interiorul societăţii, care riscă să escaladeze. Astfel de iniţiative legislative, care sfidează ordinea constituţională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României! ”, a comunicat Administraţia Prezidenţială. 

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a criticat din nou pe Klaus Iohannis, după ce şeful statului a spus că PSD a dat Ardealul la unguri. ”Azi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi e preşedintele României. Asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european”, a spus liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite