Iohannis, mesaj de Ziua Justiţiei: Faptul că au fost aleşi primari cu probleme penale nu înseamnă diminuarea sprijinului pentru lupta anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, afirmă, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Justiţiei, că alegerea unor oameni cu probleme în justiţie la locale nu înseamnă diminuarea sprijinului popular pentru lupta anticorupţie, acestea fiind „cazuri izolate“, iar instituţiile trebuie să depună eforturi în continuarea pentru combaterea corupţiei.

„Vreau să dezavuez comentariile generate de unele rezultate ale scrutinului din 5 iunie. Faptul că au existat cazuri izolate în care au fost aleşi ca primari oameni cercetaţi sau chiar condamnaţi pentru corupţie nu înseamnă în nici un caz diminuarea sprijinului cetăţenilor pentru lupta împotriva corupţiei. Integritatea şi cinstea sunt în continuare aşteptate de români de la politicieni, de la aleşii locali, de la toţi cei care fac parte din administraţie", spune preşedintele în mesajul său de Ziua Justiţiei. 

Iohannis mai spune că încrederea cetăţenilor în justiţie se consolidează „când cei chemaţi să realizeze justiţia îşi desfăşoară activitatea cu exigenţă şi eficienţă“ „Prevenirea, identificarea infracţiunilor de corupţie şi sancţionarea lor trebuie să fie în continuare obiective majore nu numai ale justiţiei din România, ci ale tuturor autorităţilor din sfera puterii legislative şi executive, în cadrul competenţelor pe care le au. În acest proces de consolidare a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei, vreau să vă asigur că aveţi în mine un partener de dialog şi un susţinător ferm pentru toate reformele care garantează lupta anticorupţie", afirmă şeful statului, adăugând că fenomenul corupţiei este o frână pentru dezvoltarea societăţii.

Preşedintele vorbeşte în mesajul său şi despre recentele numiri în funcţii de conducere în cadrul autorităţilor care fac parte din puterea judecătorească, dar şi despre viitoarele alegeri din CSM, car vor avea loc anul acesta. „Îmi exprim convingerea că cei numiţi în funcţii şi cei care vor fi aleşi în funcţii la nivelul autorităţii judecătoreşti vor menţine şi vor promova necontenit cele mai importante valori ale democraţiei europene: garantarea statului de drept şi a luptei anticorupţie, asigurarea şi protejarea independenţei justiţiei în faţa oricăror presiuni externe de natură politică sau economică şi garantarea drepturilor şi libertăţilor individului",adaugă şeful statului

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite