Iohannis, întâlnire cu premierul Belgiei în Moldova: Am convenit să mențin un dialog strâng, ghidat de obiectul comun pentru o Europa puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României s-a întâlnit, cu ocazia Summitului Comunității Politice Europene din Republica Moldova, cu premierul Belgiei. Cei doi oficiali au convenit să mențină un dialog strâns având în vedere „obiectivul comun pentru o Europă puternică”.

„Schimb excelent astăzi cu prim-ministrul Alexander de Croo, în marja summitului din Moldova, privind aprofundarea relaţiei noastre bilaterale foarte bune şi viitorul Preşedinţiei Consiliului European. Am convenit să menţinem un dialog strâns, ghidat de obiectivul nostru comun pentru o Europă puternică şi unită", a transmis președintele Iohannis pe Twitter.

Klaus Iohannis și șefa Parlamentului European au mers în același avion spre summit-ul CPE din apropierea Chișinăului, unde zeci de lideri se văd să discute despre probleme europene și să dea un semnal de sprijin pentru Republica Moldova și Ucraina.

Din București până în Republica Moldova, cu Roberta Metsola pentru o întâlnire importantă a familiei europene, unite în jurul valorilor sale. Este un moment oportun pentru a arăta că Republica Moldova nu este singură și că Uniunea Europeană susține cetățenilor Republicii Moldova în îndeplinirea aspirațiilor lor europene de drept”, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Republica Moldova găzduieşte joi cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău. 

Potrivit Reuters, reuniunea celor 47 de state, inclusiv 27 membre ale UE la un castel din Republica Moldova va atinge o serie de probleme strategice și va lansa o nouă misiune de parteneriat UE, dar accentul va fi pus pe un moment simbolic de unitate lângă Ucraina.

„Dacă stai la Moscova și vezi 47 de țări care se întâlnesc în vecinătatea ta imediată sau apropiată, acesta este un mesaj important”, a declarat un oficial UE reporterilor înainte de summit-ul care va avea loc la 40 km distanță de capitala Chișinău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite