Iohannis, întâlnire cu Joe Biden și liderii formatului NATO București 9 în Polonia

0
Publicat:

Joe Biden va participa, miercuri, în Polonia, la o reuniune a liderilor din formatul NATO București 9, din care face parte și România. Președintele american va efectua o vizită la Varșovia, unde subiectul principal este sprijinul acordat Ucrainei, potrivit ambasadorului SUA în Polonia.  

Klaus Iohannis, alături de președintele Joe Biden FOTO: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis, alături de președintele Joe Biden FOTO: Administrația Prezidențială

Vizita președintelui american în Polonia începe luni și se termină miercuri, când acesta va participa la reuniunea NATO în formatul București 9, la care va participa și președintele Klaus Iohannis. Din formatul București 9 mai fac parte și Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia.

Joe Biden intenţionează, de asemenea, să susţină un discurs în cadrul căruia va reitera că Statele Unite vor sprijini Ucraina "atât timp cât este nevoie".

„Este un moment istoric. Niciodată până acum președintele SUA a fost de două ori într-un an în Polonia. Este o mare onoare”, a spus ambasadorul. „Va fi un moment când veți putea să-l vedeți personal pe președintele SUA, care vă vorbește despre criza care are loc azi în Europa Centrală. Este un moment istoric”, a afirmat ambasadorul Mark Brzezinski, într-un interviu la TVN24, citat de publicația locală TVP.info și preluat de Digi24.

De asemenea, ambasadorul a specificat că nu se așteaptă că președintele Zekenski să efectueze o vizită în Polonia și să participe la reuniunea NATO în formatul București 9.

„Este o întâlnire a liderilor București 9. Vor vorbi despre apărarea comună, cum vor continua să sprijine Ucraina. Cred că va fi o întâlnire a acelor lideri”, a explicat acesta, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite