Iohannis insistă cu organizarea alegerilor şi la 10.000 de cazuri: Democraţia nu trebuie pusă în paranteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că alegerile parlamentare din iarnă ar trebui să se ţină în continuare, în ciuda faptului că România a atins azi aproape 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Şeful Statului a argumentat că „democraţia nu trebuie pusă în paranteză şi a dat exemplul Statelor Unite.

„Va fi o campanie electorală cu condiţii stricte. Vă invit să organizaţi alegeri în siguranţă. Sunt multe discuţii despre oportunitate alegerilor în pandemie. Eu vă spun clar. Democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Democraţia trebuie garantată. Iar garantarea are loc prin alegeri libere. Naţiunile puternice ţin la alegeri libere. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puţine ore în Statele Unite. Acolo să ne uităm, la democraţiile vechi”, a afirmat joi Klaus Iohannis.

Preşedintele a prezidat joi şedinţa de Guvern, unde a recomandat Executivului să ia măsuri mai stricte în lupta cu pandemia, precum restricţionarea traficului pe timp de noapte, sau obligativitatea purtării măştii în toată ţara.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite