Iohannis cere măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei: Şcolile să treacă toate în online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Presieency.ro
Klaus Iohannis. FOTO Presieency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a mers joi seară la şedinţa de Guvern pentru a cere măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei, printre acestea fiind limitarea circulaţiei pe timp de noapte, închiderea magazinelor la ora 21 şi şcoala exclusiv online.

UPDATE Klaus Iohannis: Mă bucur să vă revăd pe toţi aici. Însă trebuie să recunosc că această bcuurie e umbrită de evoluţia pandemiei de la noi. Cred că suntem pe bună dreptate îngrijoraţi. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane îmbolnăvite. Am avut prea mulţi care au decedat. Trebuies să fim realişti. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional precum şcolile să treacă toate în online. Angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde e posibil. 

 Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la 9 seara. Circulaţia pe timp de noapte trebuie restricţionată. Petrecerile trebuie interzise. Portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice, la toate locurile de muncă, indiferent că sunt în interior sau exterior 

Va fi o campanie electorală cu condiţii stricte. Vă invit să organizaţi alegeri în siguranţă. Sunt multe discuţii despre oportunitate alegerilor în pandemie. Eu vă spun clar. Democraţia nu poate fi pusă în paranteză. democraţia trebuie garantată. Iar garantarea are loc prin alegeri libere. Naţiunile puternice ţin la alegeri libere. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puţine ore în Statele Unite. Acolo să ne uităm, la democraţiile vechi.

UPDATE Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Victoria

UPDATE Potrivit unor surse politice, la şedinţa Guvernului ar putea fi luată decizia limitării circulaţiei pe timp de noapte în zonele cu indice de peste 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.


Preşedintele Klaus Iohannis a mai mers la şedinţele Guvernului, pentru a le prezida, în ianuarie 2017, când PSD pregătea adoptarea OUG 13. Deşi Iohannis a prit adoptarea OUG 13 pe 17 ianuarie, când a vorbit de „cei doi elefanţi din cameră”, Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanţa pe 31 ianuarie, seara târziu. 

Şeful statului a mai mers şi în decembrie 2018 la o şedinţă de Guvern. după ce PSD lua în calcul o ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Până la urmă, PSD nu a mai dat nicio ordonanţă pe amnistie şi graţiere, cu toate că Viorica Dăncilă a subliniat că Liviu Dragnea a pus presiune pe ea ca să treacă un asemenea act normativ. 

Klaus Iohannis a mers ultima dată la o şedinţă de Guvern în urmă cu un an, adică la instalarea Guvernului Orban, după ce liberalii cu greu au format majoritatea pentru a da noua echipă de la Palatul Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite