Iohannis, după tragedia din India: Cele mai profunde condoleanțe autorităților și oamenilor în aceste vremuri de durere

0
Publicat:

Președintele României a transmis un mesaj de condoleanțe în urma accidentului feroviar care a avut loc în India. Klaus Iohannis și-a exprimat dorința de recuperare rapidă a celor răniți.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Cele mai profunde condoleanțe autorităților și oamenilor din India în aceste vremuri de durere și pierdere, cauzate de tragicul accident de tren din Odisha. Exprim dorințele noastre de recuperare rapidă celor răniți”, a transmis Klaus Iohannis, într-o postare pe Twitter.

Bilanţul catastrofei feroviare în care au fost implicate mai multe trenuri în estul Indiei a depăsit 260 de morţi şi 900 de răniţi, iar autoritățile ar fi încheiat eforturile de căutare și salvare. Accidentul, cel mai grav pe liniile ferate din ultimele două decenii în ţara asiatică, care s-a soldat în urma coliziunii a trei trenuri vineri în Odisha Balasore, transmit agenţiile de presă citate de Agerpres..

Ciocnirea a avut loc vineri seara în jurul orei 19.00, ora locală (15.30 ora Bucureștiului), când Howrah Superfast Express, care circula de la Bangalore la Howrah, Bengalul de Vest, a deraiat. Unele vagoane au ajuns pe liniile învecinate, iar un tren rapid Coromandel Express s-a izbit de ele, pe drum de la Calcutta la Chennai, au declarat oficialii feroviar. 

Trenurile care s-au ciocnit în Balasore, la aproximativ 200 de kilometri (125 de mile) de capitala statului Bhubaneswar, circulau în direcții opuse.

Amitabh Sharma, un purtător de cuvânt al Ministerului Căilor Ferate, a declarat că 10 până la 12 vagoane dintr-un tren au fost deraiate, în timp ce resturi de la unele dintre vagoarele stricate au căzut pe linia din apropiere.

De-a lungul anilor, guvernul Indiei a depus eforturi pentru a îmbunătăți siguranța feroviară, dar, în ciuda acestui fapt, mai multe sute de accidente continuă să aibă loc anual pe ceea ce este una dintre cele mai mari rețele de căi ferate din lume. Cel mai grav accident de tren din istoria Indiei a avut loc în august 1995 la New Deli, unde 358 de persoane au murit. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite