Iohannis, despre posibilul ofiţer acoperit din rândul prezidenţiabililor: A fost o fumigenă lansată pentru a acoperi altceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune de la Realitatea TV, despre subiectele de actualitate din lumea politică, acesta precizând că afirmaţia lui Traian Băsescu referitoare la existenţa unui ofiţer acoperit în rândul candidaţilor la preşedinţie ar fi doar o fumigenă lansată pentru a acoperi altceva.

Invitat la Realitatea TV, la emisiunea „Jocuri de putere“, Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor care au vizat subiecte de actualitate cum ar fi activitatea guvernului condus de Victor Ponta, subiectul posibilului ofiţer acoperit din rândul candidaţilor la alegerile din 2014, cum a reuşit să achiziţioneze şase case, dar şi cum s-a simţit în 2009 când a fost refuzat de Traian Băsescu pentru funcţia de premier.

Cel mai criticat adversar al lui Iohannis a fost Victor Ponta, politician despre care susţine că nu urmăreşte creşterea nivelului de trai al românilor. Potrivit liderului liberal, „România nu este guvernată”, aceasta fiind „condusă după ureche”. „Mai o măsură de stânga, mai o măsură de dreapta. Nimeni nu ştie să spună în ce direcţie merge România”, a punctat candidatul ACL pentru alegerile din toamnă

De asemenea, Iohannis a adăugat că guvernul Ponta a reuşit „performanţa” să bage România în recesiune tehnică.

Ieşirile repetate ale preşedintelui României în care a abordat chestiunea ofiţerului acoperit din rândul candidaţilor pentru fotoliul de la Cotroceni nu reprezintă fapte considerate a fi serioase: „Cred că este mult mai important să ne uităm în zona prezidenţiabililor. Cred că este o fumigenă. (…) Eu am o părere foarte bună despre servicii. Consider că sunt oameni profesionişti, îşi fac bine treaba”.

În plus, liderul a afirmat nu s-a simţit vizat, nici măcar nu s-a simţit deranjat de o posibilă referire la persoana sa.

Un alt subiect abordat a fost cel referitor la faptul că deţine şase în prezent. Iohannis a adus precizări asupra modului cum a reuşit să ajungă să deţină aceste proprietăţi: „Am avut oportunitatea în anii când saşii au plecat să investesc în imobile, în momentul în care erau mai ieftine. Prima cred că a fost în 1994. Însă, cele şase nu sunt de fapt şase case”.

În ceea ce priveşte propunerea sa pentru funcţia de prim-ministru în 2009, Klaus Iohannis a declarat că s-a simţit deranjat de comportamentul cu Traian Băsescu, mai ales că susţinătorii actualului liberal deţineau majoritatea în Parlament la acel moment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite