Iohannis, despre Brexit: Nu e cazul să intrăm în fibrilaţii. Nu trebuie să intre nimeni în panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că UE-27 nu va renogocia Acordul de ieşire cu Marea Britanie şi că, în ciuda votului dat de Parlamentul britanic marţi seară, lumea nu trebuie să „intre în fibrilaţii“ şi nicio parte nu trebuie să se panicheze.

„În primul rând, Guvernul Marii Britanii trebuie să-şi clarifice poziţia. Nu s-au epuizat procedurile care pot duce la Acord. Pe de altă parte, UE, formată din cele  27 de state, e pregătită şi pentru alte variante. Multă lume s-a întrebat dacă e posibilă o renegociere. Pot să spun cu claritate: suntem uniţi. Nu există abordări divergente“, a declarat preşedintele României.  

Klaus Iohannis a subliniat şi faptul că nu va exista o renogociere a Acordului şi a îndemnat la calm. „Pe de altă parte, acest acord, care a fost îndelung negociat şi aprobat de UE-27, nu va fi renegociat. Având în vedere aceste chestiuni, aşteptăm poziţiile Guvernului Marii Britanii, dar nu e cazul să intrăm în fibrilaţii. Nu trebuie să intre nimeni în panică şi să ne aruncăm în comentarii pe diferite scenarii posibile. Marea Britanie trebuie să-şi clarifice poziţia în continuare. Repet: UE-27 e pregătită pentru toate variantele. Noi suntem pregătiţi să jucăm rolul nostru de preşedinţie a Consiliului UE“, a mai punctat Iohannis.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite