Iohannis, către voluntarii din echipele de  acordare a primului ajutor: Vă îndemn să rămâneţi la fel de implicaţi. Adresez românilor un apel la unitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis voluntarilor din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situaţii de urgenţă, pe care i-a decorat, că au fost „un sprijin important pentru cadrele medicale într-una dintre cele mai grave crize sanitare din istorie”. Şeful statului i-a îndemnat pe voluntari să rămână la fel de „implicaţi, motivaţi şi perseverenţi”, adresând tuturor românilor un apel la unitate în lupta pentru depăşirea pandemiei.

 

„Sunt onorat să găzduiesc acest eveniment, care marchează preţuirea şi recunoştinţa pentru contribuţia dumneavoastră esenţială la dezvoltarea unei societăţi mai bune. România va deveni ţara pe care ne-o dorim prin implicarea solidară a cât mai multor oameni responsabili, care îşi sacrifică timpul şi sunt gata să-şi pună abilităţile în slujba ajutării semenilor, pentru a reduce marginalizarea şi inechităţile, pentru a combate sărăcia şi abuzurile”, a declarat şeful statului la ceremonia de decorare a mai multor voluntari din echipele de acordare a primului ajutor. 

 Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia asupra asupra situaţiei pandemice şi a sprijinului pe care voluntarii l-au oferit cadrelor medicale în această perioadă. „Dumneavoastră, cei prezenţi astăzi aici, aţi fost un sprijin important pentru cadrele medicale care se luptă zilnic pentru a salva vieţi, într-una dintre cele mai grave crize sanitare din istorie. În aceşti ultimi doi ani, aţi fost alături de cei mai greu încercaţi şi le-aţi alinat durerea, le-aţi dat speranţă că acest calvar se va termina, iar ei se vor putea întoarce sănătoşi acasă, alături de cei dragi. Aţi văzut chipuri brăzdate de suferinţă, ochi înlăcrimaţi care implorau salvarea şi v-aţi confruntat cu dezolarea. Cu toate acestea, aţi găsit mereu puterea de a merge mai departe, înfruntând pericolul, indiferent de consecinţe. Vă mulţumesc pentru tot ce faceţi, pentru că nu aţi ezitat să puneţi pe primul loc binele celorlalţi”, le-a transmis preşedintele voluntarilor. 

Şeful statului a subliniat: „Curajul cu care v-aţi adaptat acestei perioade extrem de dificile este exemplar, în contextul în care pandemia de COVID-19 a însemnat în primul rând foarte multă incertitudine. În aceste momente excepţionale pe care le traversăm cu toţii, acţiunile dumneavoastră reîncarcă de semnificaţie concepte precum cel de voluntariat şi de angajament social. Asumarea responsabilităţii sociale este o alegere a celor mai puternici, a celor care nu pot trece nepăsători pe lângă nedreptate, boală ori sărăcie. Recunoscând meritele celor decoraţi cu acest ordin, statul român preţuieşte potenţialul societăţii civile, precum şi capacitatea fiecărui cetăţean de a contribui la edificarea unei Românii mai bune. Curajul şi altruismul de care daţi dovadă creează premisele pentru o naţiune puternică şi solidară”. 

„Sunt bucuros că astăzi am această ocazie de a vă arăta faptul că românii vă văd şi vă apreciază. Ne înclinăm în faţa dârzeniei şi compasiunii pe care le manifestaţi zi de zi. Sacrificiile pe care le faceţi atât dumneavoastră, cât şi familiile dumneavoastră, puterea interioară pe care o emanaţi de fiecare dată când luptaţi pentru vieţile celor aflaţi în suferinţă, voinţa şi energia sunt valori care ajută societatea noastră să se primenească din punct de vedere moral. Ordinul Meritul pentru promovarea drepturilor omului şi angajament social surprinde esenţa misiunii de întrajutorare şi reprezintă o recunoaştere a celor care cred că stă în puterea noastră să construim o societate a oportunităţilor deschise tuturor, fiind mereu alături de semenii noştri aflaţi în nevoie„ a mai transmis preşedintele. 

Klaus Iohannis a lansat un apel la unitate către toţi românii în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. „Vă îndemn să rămâneţi la fel de implicaţi, motivaţi şi perseverenţi şi adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranţă şi curaj în lupta pentru acelaşi obiectiv: depăşirea pandemiei. Vaccinarea rămâne singura cale eficientă pentru a ne proteja de formele severe de boală. Doar prin vaccinare vom putea pune capăt acestei crize sanitare şi ne vom putea recâştiga normalitatea. Exemplul dumneavoastră inspiră şi dovedeşte, o dată în plus, nobleţea responsabilităţii asumate. Îmi exprim toată aprecierea şi consideraţia pentru devotamentul, solidaritatea şi profesionalismul pe care le manifestaţi în activitatea de zi cu zi. Vă felicit şi vă doresc multă sănătate„, a mai transmis şeful statului. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite