Zeci de voluntari de la ISU Călăraşi, premiaţi pentru pentru salvarea de vieţi

0
0
O parte din voluntarii de la ISU Călăraşi FOTO Facebook/ISU Călăraşi
O parte din voluntarii de la ISU Călăraşi FOTO Facebook/ISU Călăraşi

Voluntarii călărăşeni au fost felicitaţi şi au primit diplome pentru activitatea desfăşurată alături de echipajele de pompieri ale ISU „Barbu Ştirbei” Călăraşi.

Pe platoul din incinta Detaşamentului de pompieri Călăraşi, voluntarii înscrişi în Programul “Salvator din Pasiune” au fost felicitaţi şi au primit diplome de apreciere din partea comenzii I.S.U. Călăraşi şi a medicului coordonator UPU SMURD , doctor în medicină de urgenţă Viorica Gheorghiţă.

 Aceasta a fost însoţită şi de o tânără studentă la medicină, Toma Miruna, care a ales să studieze medicina de urgenţă şi care a optat să îşi desfăşoare activitatea în mod voluntar la UPU Călăraşi. 

Doar 11 voluntari dintre cei 46 de la ISU Călăraşi au fost prezenţi la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarului. 

Voluntarii programului „Salvator din Pasiune” sunt acei oameni deosebiţi care au ales, ca în timpul liber, să salveze vieţi, să îşi dedice timp preţios din timpul lor liber pentru a ajuta, pentru a fi alături de echipajele profesioniste atât la intervenţiile de tip SMURD, cât şi la celelalte misiuni şi situaţii de urgenţă la care sunt solicitaţi pompierii să intervină.

Alexandra Daniela Idu are 21 de ani şi face voluntariat de la 17. „Am simţit că asta trebuie să fac. Am pornit cu gândul de a-mi ajuta semenii oricând, oriunde. Îmi dedic timpul şi o parte din suflet pentru a fi precum un înger în viaţa cuiva, cineva care îngenunchează pentru a ajuta o persoană să se întoarcă la familie, la cei pe care îi iubeşte, acasă. 

Am refuzat gândul de a fi neputincioasă, de a fi lângă cineva care strigă, întinde o mână pentru a fi ajutat, iar eu să nu am competenţele, cunoştinţele necesare pentru a-l ajuta. În principiu, nu ai nevoie de motive pentru a întinde o mână de ajutor, asta ar trebui să stea în firea umană", spune tânăra.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine este tânăra care a ars de vie într-un teribil accident pe DN2. Recent, trăise o nenorocire

Teribil accident pe DN 2A. Sfârşit cumplit pentru o tânără în vârstă de 30 de ani

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite