Întâlnire a președinților PNL și PSD la Palatul Victoria SURSE

0
Publicat:

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a mers la palatul Victoria, potrivit unor surse guvernamentale, pentru a discuta cu premierul Marcel Ciolacu, cu privire la ordonanțele pentru reducerea cheltuielilor și majorarea veniturilor la stat, după ce premierul a amenințat cu demisia și anticipatele.

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Surse din conducerea Guvernului au declarat pentru „Adevărul” că șeful PNL, Nicolae Ciucă, a mers la Palatul Victoria pentru a avea o nouă discuție cu premierul Marcel Ciolacu, cu privire la cele două ordonanțe pregătite de Guvern pentru scăderea cheltuielilor și creșterea veniturilor la stat, după ce ultimele negocieri au adus dispute în Coaliție. 

 „Dacă nu se înțeleg aceste lucruri (n.r. - referitoare la pachetul pe măsurile fiscale), eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români. Am și eu răbdarea mea, cum e și corect. Sunt un om foarte răbdător, foarte echilibrat”, a afirmat Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu. 

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, susține că amenințarea lui Marcel Ciolacu privind demisia, dacă nu e acceptat pachetul de măsurile fiscale, este un „șantaj” făcut de social-democrați la adresa liberalilor, subliniind că nu trebuie luate măsuri care afectează sectorul privat.

Atacuri în Coaliție 

Rareș Bogdan a avut un atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu. „Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”, a spus liderul liberal. 

Ulterior, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a susținut că poziția lui Ciolacu e mai nuanțată. „Era vorba despre asumarea răspunderii în Parlament, unde dacă pică legea sigur că pleacă acasa. Suntem într-o coaliție. Trebuie să luam niște măsuri de comun acord”, a afirmat reprezentantul social-democraților. 

Un alt atac a venit din partea vicepreședintelui PSD, Mihai Tudose, care a criticat PNL, cerând, la rândul său, ca aceștia să vină cu o poziție constructivă, în caz contrar, PSD urmând să părăsească guvernarea. „A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm! Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor”, a transmis Tudose.     

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite