Încă o demisie din USR. Deputatul de Timiş Daniel Toda merge alături de Dacian Cioloş

0
0
FOTO: Cdep
FOTO: Cdep

Deputatul de Timiş Daniel Toda a anunţat, luni, că demisionează din USR şi va merge alături de Dacian Cioloş, în partidul REPER. Parlamentarul susţine că USR „este departe de a mai reprezenta o mişcare capabilă să implementeze politicile publice” pe care le-a promovat.

Daniel Toda şi-a anunţat plecarea din USR într-o postare pe Facebook. Deputatul de Timiş susţine că direcţia USR este „tot mai divergentă faţă de obiectivele asumate” şi acuză conducerea partidului că nu ascultă echipa pe care o reprezintă. 

„Există momente în viaţă când trebuie să luăm decizii pe care, oricât am încerca, nu le mai putem amâna. (...) USR nu este un partid clasic, precum cele care au guvernat România în ultimele trei decenii. Cu toate acestea, USR este astăzi departe de a mai reprezenta o mişcare capabilă să implementeze politicile publice pe care le-a scris în programe, power point-uri şi candidaturi. Mai mult de atât, direcţia partidului este una tot mai divergentă faţă de obiectivele asumate de USR în timpul frământărilor sociale din 2017-2018 sau imediat după vârful atins în 2019. 

Astfel că în ultima perioadă am simţit tot mai mult că îmi încalc promisiunea făcută atât mie, cât şi celor care m-au ales. Poate sunt un visător, însă cred că un lider trebuie să îşi asculte echipa. Cu atât mai mult, un lider politic trebuie să îi asculte nu doar pe membrii partidului care îi sunt alături, dar şi pe cetăţenii care i-au acordat încrederea prin vot. Acesta este crezul meu şi mă regăsesc numai alături de oamenii care îl împărtăşesc. L-am găsit în PLUS şi l-am pierdut în USR. Părăsesc USR cu greu: în ciuda tuturor celor scrise mai sus, am întâlnit aici oameni dedicaţi, serioşi, altruişti, care încearcă cu toată puterea să schimbe mentalităţi şi, încet, să schimbe România (...)”, a scris Toda.

Daniel Toda anunţă că i s-a propus să conducă filiala Timiş a partidului REPER.  „(...) Ştiu că nu e uşor: sunt chemat să construiesc filiala Timiş a partidului REPER împreună cu alţi colegi noi şi vechi, toţi oameni de bună credinţă. Sunt convins că vom construi împreună REPERE de profesionalism, REPERE de integritate, REPERE de valori şi principii ordonate după ierarhii universale, REPERE de bun-simţ”, a conchis deputatul.

Tot luni şi-a anunţat plecarea din USR şi deputatul Andrei Lupu, care se va alătura partidului REPER. Lupu susţine că USR s-a transformat într-o „organizaţie profund disfuncţională”.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri