Huțucă, despre impozitul progresiv: Introducerea amatoristică a unei astfel de mutări produce monștri - evaziune fiscală, economie neagră și șomaj

0
Publicat:

Președintele Comisiei din Camera Deputaților a declarat că discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă e inserată artificial pe agenda publică. Potrivit șefului PNL Constanța, prioritatea e structurarea corectă a aparatului fiscal și redesenarea aparatului bugetar.

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget din Camera Deputaților FOTO Facebook B.Huțucă
Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget din Camera Deputaților FOTO Facebook B.Huțucă

Trebuie să fim atenți și circumspecți la orice mișcare fiscală care promite schimbarea sistemului de impozitare a veniturilor, pentru că introducerea amatoristică a unei astfel de mutări poate produce monștrii. Evaziune fiscală, distrugerea unor afaceri mici și mijlocii, muncă la negru sau la gri, explozie a prețurilor”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele Comisiei pentru buget-finanțe din Camera Deputaților.

„Am avut discuții interminabile în coaliție despre calea de urmat la nivel de regim fiscal, pentru că problema de fond este una de credibilitate, deficit și inflație. Să redeschidem acum acest subiect este inoportun, cel puțin fără o bază tehnică solidă”, a continuat liderul PNL Constanța.

Poziția PNL a fost și rămâne pentru o cotă unică. Este singura măsură care a scos la suprafață economia neagră și gri. Singura măsură care a adus investitori istorici în România. Singura măsură fiscală care oferă predictibilitate și siguranță în același timp. Este o măsură care a creat și consolidat clasa de mijloc din România. De ce să riscăm risipirea întregului avans economic pe care l-am obținut, prin încurajarea economiei paralele?”, arată Bogdan Huțucă.

Reacția vine după ce din rândul PSD începe din nou să fie avansată ideea schimbării modalității de impozitare, trecându-se de la cota unica la cea progresivă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite