Guvernul anunţă că specialiştii de la Finanţe şi Justiţie vor stabili în cel mai scurt timp cum vor fi plătite despăgubirile în dosarul „Colectiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Specialişti de la nivelul Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei urmează să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin Hotărârea Judecătorească privind Dosarul „Colectiv”, a anunţat, vineri, Executivul.

La nivelul Guvernului, s-a decis ca specialiştii de la nivelul Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin Hotărârea Judecătorească privind Dosarul ”Colectiv”, se precizează în comunicatul Executivului.

Profit.ro a relatat joi că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a elaborat un proiect de hotărâre de guvern care prevede suplimentarea bugetului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov din cadrul ministerului cu suma de aproape 300 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata despăgubirilor civile cuvenite victimelor incendiului din clubul bucureştean Colectiv din 30 octombrie 2015 şi familiilor acestora, stabilite recent în mod definitiv de către instanţa de judecată.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2022, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti - Ilfov, cu suma de 299.467 mii lei, la capitolul 61.01 "Ordine publică şi siguranţă naţională", titlul 59 "Alte cheltuieli", reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2022.

Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate pentru plata cheltuielilor şi despăgubirilor ocazionate de punerea în executare a Deciziei penale nr. 566/A din 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul penal nr. 17008/3/2016, ce revin în sarcina Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov", stipulează proiectul.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite