Guvernul a adoptat proiectul pentru desfiinţarea SIIJ. Ciucă: „Este un obiectiv din programul de guvernare şi în cadrul MCV”. Proiectul merge la Parlament VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta cabinet Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă
Sedinta cabinet Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă

Cabinetul Ciucă a adoptat luni, într-o şedinţă online, proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. În prezent, în Parlament mai există un proiect de desfiinţare a SIIJ, dar acesta este blocat la Comisia juridică din Senat, în condiţiile în care nu a existat consens privind forma finală a acestuia.

Update: Guvernul Ciucă a adoptat proiectul pentru desfiinţarea SIIJ. 

Proiectul de lege merge în Parlament, for care are ultimul cuvânt de spus. În programul de guvernare, Cabinetul şi-a asumat că până la sfârşitul lunii martie iniţiativa va trece de Parlament.

Update: Premierul Nicolae Ciucă a anunţat dezbaterea proiectului privind desfiinţarea SIIJ, mulţumind celor implicaţi în elaborarea sa şi argumentând că acesta reprezintă un obiectiv în programului de guvernare, dar şi în ceea ce priveşte MCV.  

„Începem şedinţa cu primul punct, unul considerat fiind foarte important şi anume, acela al proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ. Este un obieciv din programul de guvernare, cât şi un obiectiv în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. 

Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi nemijlocit în elaborarea acestui proiect de lege, Ministerului Justiţiei şi desigur, Consiliul Superior al Magistraturii pentru că au colaborat şi astăzi putem să analizăm şi să aprobăm acest proiect de lege care va fi înaintat Parlamentului”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

****

Proiectul privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost pus în dezbatere publică la începutul anului. La acel moment, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a precizat că, potrivit proiectului, vor fi desemnaţi 42 de procurori pentru preluarea dosarelor, iar măsurile aflate în proiectul de lege au fost agreate de toate partidele din coaliţia de guvernare.

Potrivit informaţiilor Adevărul, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat un aviz pozitiv pe proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).  

Actul normativ trebuie să fie mai înainte aprobat de Guvern, pentru a merge apoi în Parlament, for care are ultimul cuvânt de spus.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite