Guşă, întâlnire fulger cu Blejnar, după audierile de la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozmin Guşă, acţionarul Realitatea Media, s-a întâlnit, marţi, cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, la scurt timp după ce fusese audiat la DNA în dosarul lui Codruţ Marta, informează România TV. Întâlnirea a avut loc în faţa casei lui Blejnar.

După ce a fost audiat la DNA în dosarul privind dispariţia lui Codruţ Marta, Cozmin Guşă, acţionar Realitatea Media, a mers acasă la fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar. Guşă a fost fotografiat stând de vorbă cu Sorin Blejnar în faţa casei acestuia din urmă. Discuţia a durat numai câteva minute.

Guşă le declarase procurorilor că nu are nicio legătură cu Sorin Blejnar şi nu îl cunoştea pe Marta, dar că va fi prezent la audierile din dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta, pentru a furniza toate detaliile de care anchetatorii au nevoie. De asemenea, Guşă a mărturisit în faţa procurorilor că fostul şef de cabinet al lui Blejnar a fost administrator al unei societăţi de ştiri afiliate Realitatea Media pe vremea când era condusă de omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Cozmin Guşă a fost audiat, marţi, la DNA, fiind citat pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media.

La ieşirea din sediul DNA, Guşă a spus că acest caz este desprins din cel în care este cercetată dispariţia lui Codruţ Marta.

Întrebat ce a declarat despre contribuţia lui Elan Schwartzenberg, Guşă a spus că nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din ţară. El a precizat că oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, după ce a acesta ar fi încercat să înstrăineze mărcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

„Din iulie 2012 nu l-am mai văzut. Probabil că l-am văzut ultima dată prin luna mai, când ne-am supărat după ce a încercat să înstrăineze mărcile Realitatea la o firmă din Marea Britanie, detaliu pe care l-am furnizat. Noi am intrat imediat atunci, în calitate de acţionari minoritari, în coordonarea grupului Realitatea. E un dosar vast. Eu am fost întrebat privind implicările posibile de la Realitatea Media. Elan Schwartzenberg, după cum bine ştiţi, nu s-a mai întors în ţară din iulie 2012“, a arătat Guşă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite