Dobriţoiu: „E clar că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu FOTO Arhiva Adevărul
Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că, în dosarul său, cercetarea a fost începută când a apărut informaţia pe surse că ar putea prelua Ministerul Apărării, probabil pentru a-i bloca accesul. „E clar acum că liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă“, a afirmat el.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a s-a prezentat, marţi, la sediul DNA, după ce a fost citat de procurorii militari anticorupţie, care i-au adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie, respectiv cea de fals intelectual şi l-au anunţat că s-a schimbat încadrarea juridică a unei fapte pentru care a fost pus deja sub învinuire în dosarul privind modul în care obţinut locuinţa de serviciu.

Senatorul liberal Corneliu Dobriţoiu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a aflat din presă de extinderea urmăririi penale în cazul său.

„Susţin procurorii că aş fi plănuit din 1999 închirierea, cumpărarea apartamentului de serviciu, la preţ subevaluat. Am făcut raport pentru locuinţă de serviciu la fel ca toată lumea, iar eu nici măcar nu ştiam în ce stadiu erau lucrările atunci. Acum sunt acuzat şi de fals intelectual“, a spus Dobriţoiu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă este de părere că acest dosar a fost demarat în urma unei comenzi politice, Dobriţoiu a argumentat că timp de patru ani nu s-a făcut nicio cercetare, iar apoi, când a apărut informaţia pe surse că ar putea prelua Ministerul Apărării, a fost dispusă începerea urmăririi penale în cazul său.

„Ca om, ce pot să cred, când nu s-a mai întrebat din 2009 până în 2013 despre caz, iar toată avalanşa s-a declanşat în urma unei informaţii pe surse că liberalii iau Ministerul Apărării, şi de acolo all the hell... . Nu vreau să emit niciun fel de ipoteze, viaţa le demonstrează pe toate, încet. Probabil că cineva a dorit să blocheze accesul meu la minister, să nu apară alte probleme ce puteau deranja nu numai imaginea unor oameni care au trecut pe acolo. (...) Acum e clar: liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă“, a mai spus Dobriţoiu.

Avocatul lui Corneliu Dobriţoiu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că procurorii militari au finalizat cercetarea în cazul fostului ministru şi că va începe faza de prezentare a materialului de urmărire penală.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite