Greşeli în lanţ. Un senator USR l-a infectat cu coronavirus pe prefectul de Maramureş. Alesul ştia că e contact direct, dar nu s-a izolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Ivan (stânga) şi Vlad Duruş (centru). FOTO Arhivă Vlad Duruş
Dan Ivan (stânga) şi Vlad Duruş (centru). FOTO Arhivă Vlad Duruş

Doi politicieni din USR au arătat cum pot fi ignorate regulile privind combaterea pandemiei şi cum, în loc să contribuie la prevenirea răspândirii coronavirusului, mai mult au contribuit la răspâdirea acestuia.

„Miercuri seara am aflat de pe grupurile interne ca unul dintre colegi are COVID. Am fost miercuri la 10 seara, mi-am cumpărat un test, a ieşit negativ. Din câte am înţeles eu de la DSP, care m-au contactat, mi-au explicat că un contact direct înseamnă o persoana cu care stai la mai puţin de 2 metri distanţă, fără mască, timp de 15 minunte. Avand în vedere că eu nu am îndeplinit toate condiţiile astea anterior de a fi testat pozitiv nu cred că este vreo problemă”, a declarat Dan Ivan, senator USR, pentru Digi 24. 

Dan Ivan a participat joia trecută la ceremonia învestire a noului prefect. A şi a dat mâna cu el. Seara Dan Ivan s-a simţit rău, s-a dus la spital şi în urma testului PCR a ieşit pozitiv. „Am avut ceva simptome joi seara. De aia m-am dus să mă testez. Mi s-a făcut un test rapid, care a ieşit negativ şi pentru o mai mare siguranţă, doctoriţa mi-a făcut testul PCR. Şi la testul PCR de joi seară am primit vineri rezultatul”, a completat parlamentarul USR. 

Noul prefect de Maramureş, Vlad Duruş, deşi contact direct al parlamentarului nu s-a izolat nici el, mergând la serviciu la prefectură. „Am o presupunere rezonabilă că l-am luat de la colegul parlamentar Dan Ivan, el fiind depistat pozitiv vineri sau joi seara. Ne-am făcut teste rapide şi au ieşit negative şi am crezut că... oricum am purtat mască atunci când am interacţionat cu ei şi mă spăl pe mâini des. (Şi nu v-aţi izolat?) Nu m-am izolat în sensul medical, să nu mai intru în contact cu nimeni, am fost mai precaut. Nu am intrat în contact decât cu cei de la prefectură”, a precizat Vlad Duruş, potrivit sursei citate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite