Gorghiu: Populismul, lipsa de proiecte și soluții nu vor avea voturile pe care speră să le aibă pe 9 iunie

0
Publicat:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a subliniat că PNL a contribuit la procesul prin care România a ajuns în spațiul Schengen, arătând că vor fi continuate eforturile pentru aderarea toatlă a țării. În contextul alegerilor din 9 iunie, ministrul a afirmat că acestea vor arăta faptul că România este un „popor înțelept”, care știe „că seducția extremismului este una periculoasă”.

Ministrul a lansat un atac la adresa AUR FOTO Inquam Photos
Ministrul a lansat un atac la adresa AUR FOTO Inquam Photos

„Începând cu ziua de 31 martie, România o să fie adusă în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Acest eveniment al TNL în care explicăm despre avantajele României la UE, pică exact la momentul potrivit. Europa va fi si mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană. Un avantaj mare pentru economia noastră și o simplificare a vieții multora dintre noi. România este foarte bine pregătită pentru acest moment. România era foarte bine pregătită cu mult timp înainte pentru acest moment. Așa cum știți, PNL a contribuit la acest proces”, a afirmat Alina Gorghiu în cadrul unui eveniment al TNL. 

Ministrul a mai arătat că mai multe țări, inclusiv Austria au aderat etapizat la spațiul de liberă circulație european. „Ne-am fi dorit ca aderarea la Sptațiul Schengen să aibă loc cu toate frontierele simultan. Însă multe țări până acum, chiar și Austria, a aderat etapizat. Organizarea la București a Congresului PPE a fost un moment foatrte important , la acel Congres, PNL a reușit să includă în manifestul PPE de la București un angajament explicit ca aderarea completă a României se se realizeze cât se poate de repede”, a explicat Gorghiu. 

„După aceste alegeri, se va constata că suntem un popor înțelept, o generație deșteaptă. Știm că seducția extremismului este una periculoasă. Populismul, lipsa de proiecte și soluții nu vor avea voturile pe care speră să le aibă pe 9 iunie. Se vede cu ochiul liber că partide ca AUR  nu au oameni cu care să iasă în fața. Aceste partide nu a proiecte pentru comunitățile locale. Toate proiectele de țară ale României moderne poartă amprenta PNL. Din ianuarie 1990, de la reluarea activității PNL, noi, cei din PNL, am fost cei care am susținut parcursul european al României”, a mai susținut Gorghiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite