Gorghiu anunță adoptarea unui pachet legislativ dedicat părinților cu copii mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Gorghiu a precizat că astăzi se afla pe ordinea de zi a Senatului legea privind programul flexibil în cazul părinților cu copii mici . Este vorba despre patru zile pe lună de muncă de acasă sau în regim de telemuncă pentru părinții cu copii până în vârsta de 8 ani.

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului FOTO: Facebook
Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului FOTO: Facebook

„Este una din iniţiativele pe care PNL le-a depus, care fac parte din pachetul de susţinere a demografiei, a natalităţii şi a familiilor cu copii. Este un proiect pe care l-am făcut în sprijinul acelor care încearcă să găsească un echilibru între cariera profesională şi viaţa de familie”, a precizat președintele interimar al Senatului, potrivit News.ro.

Alina Gorghiu a subliniat că spera ca după votul din Senat de astăzi „legea să fie adoptată în regim de urgență și de Camera Deputaților”.

Președinta interimară a Senatului a explicat că prin această lege „practic, salariaţii vor decide cum e mai bine pentru familiile lor, dacă îşi vor lua liber aceste zile succesiv sau la anumite intervale de timp, eventual o zi pe săptămână”.

„Posibilitatea realizării activității de muncă la domiciliu/telemuncă reprezintă o măsură specială care vine în sprijinul părinților care au responsabilități de îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani și facilitează concilierea vieții profesionale și a vieții de familie.Totodată, vine în sprijinul părinților în ceea ce privește șansele pe piața muncii, egalitatea de tratament la locul de muncă și promovarea unui nivel ridicat al ocupării forței de muncă”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

De asemenea, în expunerea de motive se arată că „echilibrul între viața profesională și cea privată reprezintă o provocare considerabilă pentru mulți părinți care au responsabilități de îngrijire, în special din cauza prevalenței în creștere a programului de lucru prelungit și a orelor de lucru în schimbare, care are un impact negativ asupra ocupării forței de muncă”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite